Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.09.2018 12:00

Bratislavská integrovaná doprava akceptuje požiadavky samospráv,pripravuje zmeny


Ilustračná snímka.


Koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) – spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava (BID) prijala v uplynulých dňoch dodatočné požiadavky od samospráv na zmeny a doplnenia cestovných poriadkov.


Tie sa momentálne vyhodnocujú. Opodstatnené požiadavky však budú zapracované do cestovných poriadkov tak, aby zmeny platili v čo najkratšom čase v závislosti od technických možností systému. Informovala o tom hovorkyňa BID Eva Kukurová.    

V priebehu minulého týždňa uskutočnila BID päť stretnutí s primátormi a starostami miest i obcí regiónu, ktorí prejavili záujem o spoluprácu na cestovaní po novom v IDS BK. "S primátormi a starostami v bratislavskom regióne sme sa k téme cestovania po novom stretli už tretíkrát od začiatku plánovania zmien v doprave. Doplňujúce požiadavky primátorov a starostov analyzujeme, pričom opodstatnené návrhy plánujeme uplatniť do praxe čo najskôr," povedala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková.    

Všetky zaslané podnety od cestujúcich evidujú prostredníctvom svojho Infocentra IDS BK a priebežne analyzujú. V priebehu septembra bude podľa BID napríklad doplnená kapacita autobusov na úseku Bratislava-Stupava a Bratislava-Rohožník.    

Zmeny v prímestskej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji začali platiť od 19. augusta. Kompetentní nimi reagujú na výstavbu bratislavského obchvatu D4/R7 a na ďalšie dopravné obmedzenia v hlavnom meste. Informácie o cestovaní po novom môžu nájsť cestujúci v informačných letákoch, ktoré sú k dispozícii na miestnych a mestských úradoch, vo vozidlách v rámci IDS BK a v predajných miestach dopravcu Slovak Lines, ako aj u ostatných dopravcov.       

Informáciu o zmene cestovných poriadkov sa cestujúci dozvedia aj z rozhlasu či z webových stránok Slovak Lines a IDS BK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Efektívnejšie a lacnejšie cestovanie prinesie integrovaná doprava
Žilinský samosprávny kraj intenzívne pracuje na projekte zavedenia integrovanej dopravy, ktorý počíta so spustením systému v roku 2019 v prvej etape na Kysuciach a Hornom Považí, následne v Turci, Liptove a na Orave.
viac
23.04.2021
Od pondelka sa v BSK obnoví regionálna doprava, prázdninový režim sa končí
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa od pondelka (26. 4.) obnovuje regionálna doprava. Regionálne autobusové linky Slovak Lines zaradené do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) budú v pracovných dňoch premávať už podľa štandardného cestovného poriadku.
viac
01.07.2021
Väčšina lístkov MHD zdražela, 15-minútový sa už nebude dať kúpiť
V bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) od štvrtka porástli ceny väčšiny predplatných cestovných lístkov i tých na jednu cestu. Výnimkou je ročný predplatný cestovný lístok, ktorý, naopak, zlacnel o 25 percent, z 264,2 na 199 eur.
viac
28.08.2023
V BBSK sa bude cestovať po novom, zmeny sa dotknú aj platieb za cestovné lístky
V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) sa od 1. januára budúceho roka bude v prímestskej autobusovej doprave cestovať po novom. Cestujúci sa o zlepšeniach a novinkách dozvedia na webe www.idsbbsk.sk, ktorú spustil organizátor Integrovaného dopravného systému (IDS) BBSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %