Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2017 10:10

Bratislavská zoo má nový výbeh pre vlky


Ilustračná snímka.


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spolu s riaditeľkou Zoologickej záhrady v Bratislave Miloslavou Šavelovou koncom apríla slávnostne otvorili nové chovné zariadenie pre vlky euroázijské.


 

 Vybudovali ho z prostriedkov mesta, sponzorov, aj príspevkov verejnosti. Nový výbeh s vyhliadkovou plošinou je moderným zariadením, aké nemajú ani vo Viedni. Hlavné mesto naň prispelo sumou 80 000 eur a celé zariadenie stálo 250 000 eur. Bratislavská zoo momentálne vlastní šesť vlkov, z čoho 4 sú v deponácii v Španielsku a do nového výbehu sa vrátia.

 

Autor: (mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Bratislavskú ZOO čaká v novom roku otvorenie chovnej stanice pre vlky
V roku 2017 je pre verejnosť v lesnej časti ZOO naplánované slávnostné otvorenie nového chovného zariadenia pre vlky európske aj s drevenou vyhliadkovou plošinou pre návštevníkov. Okrem toho bude tiež zväčšené chovné zariadenie pre pandy červené.
viac
10.12.2020
Slonice Maju a Gulu z bojnickej zoo premiestnili do nového pavilónu
Slonice Maja a Gula z Národnej zoologickej záhrady v Bojniciach si už zvykajú na nový domov. Do nového pavilónu pre africkú faunu ich v stredu premiestnili prostredníctvom špeciálneho transportného boxu. Informoval o tom hovorca zoo Jaroslav Slašťan.
viac
23.02.2021
V Ružinove pri Štrkovci pribudol ďalší výbeh pre psov
V bratislavskom Ružinove pribudol ďalší výbeh pre psov, tentoraz pri Štrkoveckom jazere, konkrétne pri základnej škole na Drieňovej ulici. Nový oplotený výbeh vznikol na ploche, ktorú podľa starostu Martina Chrena využívali najmä slušní psičkári na vybehanie svojho psa.
viac
18.02.2023
V letnej sezóne chystá ZOO niekoľko noviniek
Dlhoočakávaný presun medveďa do iného výbehu, príchod nového leoparda či Gazdovský dvor sú očakávanými novinkami v bratislavskej zoologickej záhrade (ZOO) počas najbližších jarných a letných mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %