Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.03.2019 11:35

Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov


Bratislavský samosprávny kraj - logo


Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.


  „Rozhodli sme sa pre takýto krok ako prvá župa a spolu hľadáme až 13 stážistov, ktorí budú stážovať na piatich odboroch, plus v kancelárii predsedu a na Útvare riaditeľa úradu. Našim zámerom je viac vtiahnuť mladých ľudí do verejného sektoru, zvýšiť ich záujem o túto prácu a rozšíriť im obzory o tom, čo všetko úrad robí a v akých oblastiach. Študenti tak môžu získať nové zručnosti a prax a možno niektorí zistia, že našli svoje budúce uplatnenie sa,“ ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavská župa je prvým samosprávnym krajom na Slovensku, ktorý otvára svoje brány študentom. Župa hľadá stážistov na obdobie 4-5 mesiacov na odbory zdravotníctva, sociálnych vecí, školstva, mládeže a športu, cestovného ruchu a kultúry, financií, ďalej na Útvar riaditeľa úradu a do Kancelárie predsedu. Svoj životopis a motivačný list treba poslať do piatkového poludnia, teda do 22.3.2019 do 12:00. Termín nástupu je 1. apríl 2019. Študenti si môžu zarobiť 3 eurá na hodinu, odpracovať môžu však maximálne 60 hodín. Úspešní uchádzači budú informovaní telefonicky najneskôr 26. marca 2019.

Podmienkou je byť študentom strednej školy alebo študentom 2. až 4. ročníka vysokej školy. Životopis a motivačný list treba je potrebné poslať na príslušnú adresu oblasti, kam chce ísť študent stážovať.

Kancelária predsedu – peter.olah@region-bsk.sk

Útvar riaditeľa úradu – sekretariat.riaditela@region-bsk.sk

Odbor financií – zuzana.kadnarova@region-bsk.sk

Odbor cestovného ruchu a kultúry – maria.kundratova@region-bsk.sk

Odbor školstva, mládeže a športu – simona.novanska@region-bsk.sk

Odbor sociálnych vecí – marica.sikova@region-bsk.sk

Odbor zdravotníctva – jana.jezikova@region-bsk.sk

 Viac informácií v priloženej grafike.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2019
Šesť župných škôl pozýva do svojich priestorov
V tomto týždni môžu žiaci základných škôl, ich rodičia, pedagogickí poradcovia ako aj verejnosť navštíviť viaceré stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v rámci ich Dní otvorených dverí. Cieľom je bližšie spoznať priestory škôl a najmä ich vzdelávaciu ponuku.
viac
04.03.2020
Stážisti opäť na župe
Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.
viac
19.12.2020
Trnavská župa zmodernizuje tri stredné školy za vyše 900 tisíc eur z eurofondov
Balík peňazí si rozdelia dve piešťanské a jedna hlohovská škola a obstarajú z neho predovšetkým materiálovo-technické vybavenie odborných učební. Školy sa zároveň stanú bezbariérovými.
viac
08.02.2022
Žiaci strednej zdravotníckej školy majú nový multifunkčný športový areál
Komplet nové vonkajšie ihrisko s altánkom a zrekonštruovanú vnútornú telocvičňu má župná Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave. Celková rekonštrukcia stála Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyše 170 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %