Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.12.2018 09:15

Bratislavské Nové Mesto bude mať svoju prvú wifi zónu


Ilustračná snímka, zdroj Bratislavske noviny


Zóna s bezplatným pripojením na internet by mala vzniknúť v parku na Račianskom mýte. Mestská časť totiž v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU získala dotáciu 15.000 eur.


"Je to vyhľadávané miesto, ktoré mnoho ľudí využíva na oddych a relax, mladé rodiny s deťmi tu trávia čas na detskom ihrisku, preto voľba padla prirodzene práve na tento park," odôvodnil novomestský starosta Rudolf Kusý výber prvej lokality.       

V súčasnosti sa pripravuje zmluva, po ktorej podpísaní bude mať mestská časť 18 mesiacov na to, aby projekt zrealizovala. Také sú podmienky Európskej komisie (EK). "Počas tejto doby novomestská samospráva na základe konzultácií s občanmi vyberie aj ďalšie miesta s bezplatnou wifi," doplnil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. Podotkol, že wifi majú aktuálne zadarmo len návštevníci novomestského miestneho úradu na Junáckej ulici.       

Iniciatíva WiFi4EU podporuje voľný prístup k wifi pripojeniu pre občanov vo verejných priestoroch vrátane parkov, námestí, verejných budov, knižníc, zdravotníckych centier a múzeí v mestách a obciach v celej Európe. V rámci projektu bolo Nové Mesto jednou z troch úspešných bratislavských mestských častí.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
20.03.2023
Nové Mesto začalo s postupnou revitalizáciou Račianskeho mýta
Bratislavské Nové Mesto začalo s postupnou revitalizáciou Račianskeho mýta. Prvým krokom je sanácia budovy bývalého bufetu, ktorej stav bol vyhodnotený ako nevyhovujúci. Dočasne ho nahradí gastrokontajner. Informovala o tom Veronika Bauch z úseku komunikácie miestneho úradu.
viac
24.03.2023
Revitalizácia Račianskeho mýta prináša aj zmeny v sadových úpravách
Postupná revitalizácia Račianskeho mýta v bratislavskom Novom Meste prináša aj zmeny v sadových úpravách. Pribudnúť majú záhony trvaliek a cibuľovín, ktoré nahradia časť súčasného rozária.
viac
02.05.2023
Úprava parku na Račianskom mýte si vyžiada výrub i novú výsadbu
Plánovaná úprava parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste si vyžiada aj výrub zanedbaných a inváznych drevín. Ten by sa mal začať v utorok (2. 5.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %