Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.04.2018 05:00

Bratislavský región bude tento víkend pre všetkých


Národný beh Devín


Deň modranských pivníc, výstava Club Show, Vyjadri sa bez rozprávania, poznávací výlet Do prírody i za históriou, Národný beh Devín, Medzinárodná výstava z lego kociek, či Záhrady v Abelande. Radosť z voľných dní si užijú deti i dospelí.


„Aj vďaka takým podujatiam, aké nás čakajú tento víkend majú obyvatelia a návštevníci bratislavského regiónu možnosť spoznať jeho tradície a históriu. Podujatia tohto víkendu sú určené aj tým, ktorí chcú stráviť voľný čas na vzduchu, objavovať zaujímavosti a atraktivity regiónu a a dobiť batérie,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Medzinárodná výstava z lego kociek začína od 14. apríla. Túto netradičnú expozíciu môžete prísť navštíviť do domu nábytku OC Styla až do polovice júla. Na výstave budú k nahliadnutiu sochy známych osobností zo sveta športu, kultúry, filmu a rozprávok vytvorené v skutočnej veľkosti!

Deň modranských pivníc, podujatie s tradičnou malokarpatskou architektúrou a bohatou vinohradníckou kultúrou sa uskutoční už túto sobotu 14.apríla. Po celom meste bude otvorených až 44 vinárstiev od 13:00 do 22:00hodiny. Deň modranských pivníc sa vyznačuje i regionálnou gastronómiou a neopakovateľnou atmosférou!

Sobota na Záhorí bude patriť štvornohým miláčikom! V sobotu 14.apríla sa v Stupave uskutoční výstava Club Show, ktorá sa ponesie v znamení plemena bull terier a miniature bull terier. Podujatie sa uskutoční v športovej hale Sportpark.

Záhrady v Abelande ponúknu v rovnaký deň naozaj pestrý program! Ukážeme si triky v pestovaní priesad, ako pestovať bez rýľovania, hnojenia, či zalievania. Podelíme sa o množstvo užitočných rád. Začneme o 10:00 a skončíme o 17:00.

V Senci sa v sobotu uskutoční workshop s názvom Vyjadri sa bez rozprávania. Návštevníci sa pozrú na pohyb očami umelca, naučia sa stotožniť sa s vlastným telom v pohybe a nebude chýbať ani podnetná diskusia. Toto všetko a oveľa viac sa uskutoční 14. apríla v BSP hale v Senci od 12:00.

Jar je v plnom prúde. Vyberte sa na výlet po bratislavskom regióne! Na celodenný peší poznávací výlet s názvom Do prírody i za históriou sa môžete taktiež v sobotu. Spolu navštívime Kláštor Paulínov, baziliku, kalváriu, svätý prameň, bridlicový lom, zrúcaninu hradu Pajštún, a nazrieme aj do zámockého parku a farského kostola v Stupave.

71. ročník Národného behu Devín – Bratislava je bežecká udalosť roka, ktorej sa zúčastňujú všetky vekové kategórie. Najstaršie atletické podujatie na Slovensku odštartuje v nedeľu o 10:00 spod hradu Devín a povedie 11 km dlhou traťou až do centra Bratislavy.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (ts-Bratislava Region Tourism-Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
10.11.2017
Svätomartinský víkend v regióne
Svätomartinské dni, Cestovateľský festival Cestou necestou, Chute malých Karpát, Historická prehliadka Modry, Bibliotéka či obľúbená lokalizačná hra „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Druhý novembrový víkend v bratislavskom regióne je tu pre vás.
viac
11.07.2018
Víkend plný hudby, divadla a rozprávok
Wine & Art, Viva Musica! Festival, Francúzsky deň, Kasiopeafest 2018, Medzinárodný gitarový festival Modra, Ríbezľový Devín, Rozprávkoland a Otvorené viechy si určite nenechajte tento víkend ujsť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %