Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.01.2018 07:40

Bratislavský región sa predstaví na viedenskom veľtrhu


Snímka zdroj: (archív BSK).


Bratislavský kraj spoznajú vo Viedni, na Morave a predstaví sa aj na domácej pôde. Krajská organizácia Turizmus regiónu Bratislava sa v januári zúčastní 3 medzinárodných veľtrhov cestovného ruchu.


Odbornej a širokej verejnosti predstaví ponuku destinácie Bratislavský región v spolupráci s členskými oblastnými organizáciami: Bratislava Tourist Board, Región Senec, Malé Karpaty a Záhorie.

„Bratislavský región je ideálnou destináciou pre každého. Sme destináciou vína, kvalitnej gastronómie, ale aj histórie a prírodných atraktivít. Prezentácia na zahraničných veľtrhoch je kľúčová, pokiaľ sa chceme predstaviť nielen budúcim návštevníkom, ale aj ďalším kľúčovým hráčom na poli cestovného ruchu. Odbornej aj širokej verejnosti ukazujeme, čo vieme ponúknuť, čo môžu u nás v kraji zažiť, spoznať a ako si tieto naše rozmanitosti vychutnať,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislava sa so svojím regiónom predstaví na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe (Hala A, stánok 605) v dňoch od 11. do 14. 1. 2018. Rakúski návštevníci sú treťou najpočetnejšou skupinou zahraničných turistov v Bratislavskom kraji, a tak byť súčasťou veľtrhu Ferien Messe a ukázať našim susedom čo je v bratislavskom regióne nové, výnimočné a pre nich atraktívne je samozrejmosťou. Expozíciu, na ktorej sa KOCR Bratislava Region Tourism bude prezentovať zastreší Bratislavská organizácia cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board.

Veľtrh cestovného ruchu Ferien Messe Wien je najväčším veľtrhom v Rakúsku pre širokú verejnosť a B2B stretnutia. Je určený prioritne pre Viedeň, Dolné Rakúsko a Burgenland. Viac ako 700 vystavovateľov zo 70 krajín predstaví posledné trendy v trávení dovolenky. Počas štyroch dní veľtrh navštívi viac ako 150 000 návštevníkov, čo predstavuje jedinečnú možnosť pre subjekty cestovného ruchu prezentovať svoju značku a ponúkané produkty. Zázemie Bratislavy ponúka športovcom i rekreantom aktívny oddych, vodné športy na Dunaji, Malom Dunaji i na Morave. Horská cyklistika - single tracky už niekoľko rokov láka do bratislavského regiónu množstvo nadšencov tohto krásneho vyžitia v prírode. Od minulej sezóny pribudol v Malých Karpatoch i Pumptrack určený nielen pre aktívnych športovcov, ale aj pre rodiny s deťmi. Pre tých, ktorí preferujú diaľkové trasy je Bratislava križovatkou európskych cyklomagistrál EuroVelo 13 a EuroVelo 6. Fanúšikom turistiky sa predstaví Záhorie, ako región stvorený na pokojné prechádzky borovicovými lesmi či nivou rieky Moravy. Región Senec v lete ponúka množstvo športových aktivít na Slnečných jazerách a celoročnú ponuku wellness služieb. Milovníci vína si prídu na svoje pod Malými Karpatami, zatiaľ čo MT- bikerov potešia jedinečné lesné zjazdovky či singletracky.

Za sviežou expozíciou stánku bratislavského regiónu stojí grafička Dominika Kramerová, ktorá vyštudovala grafický design v New Yorku a Amsterdame. Pracovné skúsenosti zbierala o.i. v časopise Cosmopolitan a vydavateľstve Abrams Books. V Prahe i Tel Avive pracovala ako grafička na voľnej nohe a momentálne pôsobí na Malte.

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Bratislava zažiari na najväčšom veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku
Bratislava ako atraktívne mesto inovácií a smart riešení, hlásajúca posolstvo modernej európskej destinácie na Dunaji sa predstaví od 12. do 15. januára vo Viedni na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe. Návštevníkov zaujme úplne nová expozícia a virtuálna prehliadka mestom.
viac
16.03.2017
Kraj sa prezentoval v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism prezentovala od minulej stredy bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v Berlíne. Takmer 200 000 návštevníkov tak spoznalo Bratislavu, Malokarpatsko, oblasť Záhoria a Senca.
viac
03.12.2017
Bratislavčania môžu hlasovať za športovca Bratislavy a Bratislavského kraja 2017
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do obľúbenej ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2017. Hlasovanie je spustené na webovej stránke hlavného mesta a potrvá do 12. decembra 2017.
viac
18.03.2021
BSK pomáha aj tento rok pri výbere strednej školy
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce pomôcť žiakom základných škôl aj tento rok pri výbere strednej školy, prináša preto opäť interaktívny online kvíz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %