Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.07.2019 02:00

Breznianske kultúrne leto odštartovalo


Ilustračná snímka (MsÚ)


Mesto Brezno sa aj tento rok poriadne pripravilo na letné mesiace a to formou nadupaného programu. Ako je to už zvykom, nasledujúce týždne budú v meste obohatené kultúrnym a športovým programom pre všetkých. Ponuka podujatí je rozsiahla a rozhodne si každý príde na svoje.


Uplynulý piatok vypukla v Brezne pilotná Open Air Party s názvom EDM SunLand 2019. Párty  pri príležitosti otvorenia letných prázdnin zahájila aj Breznianske kultúrne leto v podaní elektronickej hudby od známych DJ-ov na námestí. V tento deň sa konala aj tradičná a veľmi obľúbená prehliadka breznianskej synagógy so sprievodcom . Týmto dňom sa začal bohatý program unikátnych podujatí v Brezne, ktoré budú trvať až do konca augusta a tak budú mať Brezňania o kultúru i zábavu postarané. Kultúrne leto bude ďalej pokračovať premietaním úspešných filmov, hudobnými koncertmi na námestí ale aj jogou a tradičnými rozprávkovými divadielkami pre deti v parku.

Najbližšie sa môžete tešiť už tento piatok - zajtra - 5. 7. 2019 o 21, hod. na premietanie kultového filmu natáčaného v obci Čierny Balog – Pokoj v duši. Film si môžete vychutnať spolu s občerstvením o ktoré sa postará obľúbený Diamond truck & bar. Nasledujúci deň, teda v sobotu 6. 7. 2019 na námestí odštartuje prvý dvojkoncert v rámci kultúrneho leta a to od 18. hod. v podaní hudobnej formácie Veselí chlapci z Horehronia a do dobrej nálady vás následne pohltí skupina Elán Forever. Nebudú chýbať ani atrakcie pre deti ako napríklad skákací hrad a iné. V nedeľu o 10. hod v mestskom parku si na svoje prídu milovníci jogy pre zdravý chrbát  a budú si ju môcť zacvičiť spolu s Lenkou. Nedeľné poobedie bude patriť najmenším, pre ktorých bude pripravené od 16. hod.  divadielko Šiši vláčik. V prípade zlého počasia sa divadielko presunie do mestského domu kultúry.

„V podobnom duchu ako tento víkend sa budú niesť aj tie nasledujúce letné víkendy, ktorých podrobný program si budú môcť záujemcovia pozrieť na www.brezno.sk uviedli zástupcovia mesta.

Brezno opäť nesklamalo a na svoje si prídu toto leto všetky generácie. Nebudú to len tradičné podujatia na ktoré sme zvyknutí ale aj iné ako napríklad: silová súťaž mužov -  Strongman, deň venovaný aktívnym ženám  - Fit day, zábava pod holým nebom až do skorého ráno  - Brezno street party, Beh nočným Breznom a mnohé iné.

Breznianske kultúrne leto ukončia 23. – 24.8.2019 Stredoveké Bomburove slávnosti. V prvý deň slávností si rozhodne nenechajte ujsť vystúpenie hudobnej skupiny Silo a lampa svieť, Ščamba a Čerešienky. Na druhý deň si príďte vychutnať jedinečnú stredovekú atmosféru, ktorou vás budú unášať ukážky sokoliarov a skupín historického šermu, bubnová šou a večer zakončí hudobná skupina Banda.

Zmeny v programe sú vyhradené a všetky podujatia v rámci Breznianskeho kultúrneho leta bezplatné.

Autor: (MsÚ Brezno)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Chopok na kolesách
Liptáci pod Chopkom privítajú babie leto na bicykloch, tak ako sa patrí. Bajkovačka v Jasnej 3. 9. 2016 je výborný program pre rodiny s deťmi, horských cyklonadšencov aj profi jazdcov.
viac
07.11.2016
Festival umeleckej tvorby o horách predstavuje program
Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Ružomberok, Zväzom slovenských fotografov a cestovateľským portálom Infoglobe organizujú v poradí už 9. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – HORALFEST 2016.
viac
24.03.2017
O zlatú guľôčku 2017
Regionálna nesúťažná prehliadka detských sólistov spevákov.
viac
06.10.2017
Súťaže 25. ročníka festivalu horských filmov sa zúčastní 52 snímok
Súťaže jubilejného 25. ročníka Medzinárodného festivalu horských filmov (MFHF), ktorý štartuje v stredu 11. októbra v Poprade, sa zúčastní 52 filmov z 20 krajín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %