Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.07.2016 05:37

Brezno chce pritiahnuť nových obyvateľov, ponúka nové parcely


Ilustračná snímka: (brezno.sk).


Metropola Horehronia chce prilákať nových obyvateľov, a preto prichádza s ponukou predaja nových, a ako sama tvrdí, zaujímavých pozemkov v častiach mesta Rohozná a na Mazorníku či už pre moderné bývanie, alebo rozbehnutie a zefektívnenie podnikateľskej činnosti.


Ako informuje magistrát na svojej webovej stránke, samospráva na účel rozšírenia mestskej zástavby vyčlenila na predaj pozemky v rôznych častiach mesta. Niektoré z parciel, ktoré sú už v ponuke, záujemcom prinášajú výhody, vrátane možnosti napojenia sa na inžinierske siete a prístupovej cesty.      

"V časti Rohozná je v ponuke desať parciel, každá s rozlohou približne 1100 štvorcových metrov. Z hľadiska územného určenia ide o obytné územie vidieckeho typu, ktoré je vhodné najmä na výstavbu rodinných domov, bytov majiteľov a správcov alebo zariadení základnej občianskej vybavenosti. Ďalších sedem parciel je na Mazorníku, z toho päť má rozlohu zhruba 700 štvorcových metrov a ďalšie dve asi 350 štvorcových metrov," informuje Mestský úrad Brezno.      

Podľa územného určenia ide o zmiešané územie podnikateľských aktivít s vhodným využitím predovšetkým ako živnostenské domy, drobné prevádzky, objekty na nevýrobné služby, remeslá a opravárenské služby, parkovacie garáže alebo parkoviská. Pozemky budú pre záujemcov k dispozícii po odsúhlasení podmienok predaja mestským zastupiteľstvom.      

Mesto plánuje vyčleniť na predaj parcely aj v ďalších svojich častiach. "Ako prvé pribudnú v širšom centre mesta na Moyzesovej ulici. Už čoskoro vznikne päť – šesť parciel vhodných na mestské bývanie. Na konkrétnych podmienkach kúpy sa ešte len pracuje, no už teraz je zrejmé, že pôjde o lukratívnu lokalitu," dodáva magistrát.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Popradský Mestský úrad pôjde v triedení odpadu obyvateľom príkladom
V budove Mestského úradu v Poprade pribudlo 36 kontajnerov na separovaný zber. Spolu deväť sád nerezových triediacich košov na sklo, papier, plasty a kovy samospráve dnes venovala spoločnosť Envi - Pak.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
17.05.2021
Technické služby mesta Brezno budujú na cintoríne nové urnové miesta
Na starom cintoríne v Brezne Technické služby budujú 14 urnových miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %