Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.09.2016 04:52

BSK: Župa informačným bodom pre cezhraničnú spoluprácu


Snímka zdroj: (skhu.eu).


Bratislavský samosprávny kraj sa stal Infobodom pre Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko (Interreg V-A SK-HU).


Župa pri tejto príležitosti organizuje Informačný deň v súvislosti s vyhlásením prvej Výzvy na predkladanie žiadostí o finančný príspevok, ktorý sa uskutoční dňa 7. 9. 2016 o 10:30 hod. v priestoroch Úradu Bratislavského samosprávneho kraja.

„Predmetom výzvy, ktorú budeme prezentovať v stredu, je podpora projektov v oblasti prírody a kultúry, cezhraničnej mobility, ale aj v oblasti cezhraničnej spolupráce orgánov verejnej správy a ľudí, ktorí žijú pohraničnej oblasti. V tejto výzve je z Európskeho fondu regionálneho rozvoja alokovaných takmer 70 miliónov eur,” vysvetlil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj počas prípravy nového Programu spolupráce Interreg V-A SK-HU v programovom období 2014-2020 trval na opätovnom vytvorení regionálneho bodu programu aj na západnej strane programového územia, tak ako tomu bolo v rokoch 2004 – 2006.

Cieľom Infobodu je najmä zabezpečenie lepšej informovanosti a dohľadu nad realizáciou projektov v rámci slovensko-maďarskej spolupráce. Infobod zároveň zabezpečí aj naplnenie cieľov programu a propagáciu cezhraničného regiónu a spoločných projektov. Na základe tejto požiadavky boli v rámci programu schválené finančné prostriedky pre fungovanie Regionálneho informačného bodu na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý od apríla tohto roku vykonáva svoju činnosť pre Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj. Taktiež zabezpečuje podporu Riadiacemu orgánu a Spoločnému sekretariátu v tom, aby boli dodržané požiadavky na publicitu a informovanosť, a to hlavne prostredníctvom spoluorganizovania informačných podujatí a konzultačných dní.

Informačný deň, ktorý bude na úrade BSK už v stredu 7. septembra predstaví nasledovné prioritné osi:

PO1 - Príroda a kultúra

Špecifický cieľ 1.1: Zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti

PO2 - Posilnenie cezhraničnej mobility

Špecifický cieľ 2.1: Zvýšenie hustoty hraničných priechodov pozdĺž slovensko-maďarskej hraniceŠpecifický cieľ 2.2.1: Zlepšenie cezhraničných verejných dopravných služiebŠpecifický cieľ 2.2.2: Zlepšenie cezhraničných logistických služieb

PO4 - Podpora cezhraničnej spolupráce orgánov verejnej správy a osôb žijúcich v pohraničnej oblasti

Špecifický cieľ 4.1: Zlepšenie úrovne cezhraničnej medziinštitucionálnej spolupráce a rozšírenie cezhraničnej spolupráce medzi občanmi

Indikatívny rozpočet finančných prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja dostupných vo výzve je 67 475 822 EUR.

 Viac informácii: www.skhu.eu

 

Autor: (ts - bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
07.08.2020
Cezhraničie: aktuality v programe Interreg V-A PL-SK
Región Beskydy predlžuje termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty do 31. augusta 2020.
viac
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
18.08.2021
Fond malých projektov podporí kúpu defibrilátorov aj cezhraničné tábory
Takmer 1,2 milióna eur si rozdelí celkovo 22 cezhraničných projektov, ktoré sa uchádzali o príspevok z Fondu malých projektov. Informuje o tom Košický samosprávny kraj (KSK) na svojej webovej stránke s tým, že na oboch stranách majú zlepšiť kvalitu života v pohraničných oblastiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %