Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.08.2018 10:30

BSK: Oceňte osobnosti kraja


Cena Samuela Zocha.


Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.


„Je tu veľa zaujímavých osobností, ktorí sú pre kraj a jeho obyvateľov prínosom, či už je to v oblasti školstva, kultúry, športu, vedy. Preto pokladám za dôležité oceniť ich prácu, ktorá zároveň môže byť motiváciu pre iných ľudí“, povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj udeľuje tri typy ocenení:

Výročná cena Samuela Zocha – najvyššie ocenenie BSK. Vo výnimočnom prípade sa môže udeliť aj zahraničným občanom. Udeľuje sa fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja a život jeho občanov.

Čestné občianstvo Bratislavského samosprávneho kraja – možno udeliť len zahraničným občanom. Udeľuje sa za rozvoj a priateľstvo medzi národmi a regiónmi.

Pamätný list predsedu BSK  - udeľuje predseda BSK za významnú činnosť fyzických alebo právnických osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a reprezentáciu BSK.

Ocenenia môžu byť udelené tak osobám, ako aj organizáciám. Prihlasovací formulár a bližšie informácie nájdete na www.bratislavskykraj.sk v sekcii Ocenenia BSK. Návrhy na ocenenia môžu podávať obyvatelia Bratislavského kraja, občianske združenia alebo iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji a to poštou, osobne, alebo e-mailom do 31. augusta 2018. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Trenčiansky samosprávny kraj ocení výnimočné osobnosti kraja
Trenčiansky samosprávny kraj vyzýva na zasielane návrhov na ocenenie výnimočných osobností kraja. Vyznamenania predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež krajského Zastupiteľstva budú tento rok odovzdané prvýkrát v histórii existencie Trenčianskej župy.
viac
16.02.2018
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2018
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2018. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 26. raz počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje Bratislavské mestské dni.
viac
09.09.2019
Bratislavská župa predĺžila termín nominácie osobností kraja do 15. septembra
Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Mária Kráľovičová, dvojčatá Ján a Jozef Čapkovičovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter & Pavol Hochschornerovci - to je len výber z vyše stovky laureátov Ocenení Samuela Zocha.
viac
03.02.2020
Zahlasujte za osobnosť kraja
Každoročné oceňovanie osobností Bratislavského kraja po prvý raz spestrí špeciálna kategória a o jej víťazovi rozhodne verejnosť. Hlasuje sa elektronicky a čas je do nedele 9. februára 2020. Cena verejnosti bude vyhlásená počas slávnostného galavečera Ocenení Samuela Zocha.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %