Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.02.2019 11:15

BSK: Spojená škola v Malinove


Zámer schválili tak župní poslanci ako aj poslanci zastupiteľstva v Malinove.


V Malinove vznikne od nového školského roku Spojená škola s dvomi organizačnými zložkami: základná škola a stredná odborná škola záhradnícka Gustáva Čejku.


V Malinove vznikne od nového školského roku Spojená škola s dvomi organizačnými zložkami: základná škola a stredná odborná škola záhradnícka Gustáva Čejku. Spojená škola je výsledkom spoločného záujmu Bratislavského samosprávneho kraja ako zriaďovateľa Strednej odbornej školy záhradníckej Gustáva Čejku v Malinove a obce Malinovo ako zriaďovateľa Základnej školy so sídlom na Školskej 11, Malinovo. Tento zámer schválili tak župní poslanci ako aj poslanci Zastupiteľstva obce Malinovo.

„Zriadenie spojenej školy v Malinove predpokladáme od 1. 9. 2019. V našej strednej škole bude zároveň aj základná škola. Doteraz malo Malinovo 1. až 4. ročník základnej školy a vďaka spolupráci so župou bude môcť mať táto škola druhý stupeň. Samozrejme rátame aj s tým, že budova školy prejde rekonštrukciou,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Zriaďovateľom Spojenej školy bude Bratislavský samosprávny kraj a sídliť bude v budove na Bratislavskej 44, ktorá je vo vlastníctve BSK. Pre potreby základnej školy však bude využívať aj budovy na Školskej a na Višňovej ulici.

Cieľom vytvorenia Spojenej školy je zachovanie stredného odborného vzdelávania v obci Malinovo a zlepšenie kapacitných a priestorových podmienok pre žiakov základnej školy, ktorá bude môcť poskytovať vzdelávanie ako plnoorganizovaná základná škola v 1. – 9. Ročníku 

Základná škola už v súčasnosti využíva časť priestorov v SOŠ záhradníckej. K postupnému napĺňaniu potrieb základnej školy i potrieb SOŠ záhradníckej sa plánuje rekonštrukcia priestorových kapacít na 3. a 4. poschodí budovy SOŠ záhradníckej pre potreby tried druhého stupňa.

Všetky podmienky fungovania Spojenej školy a užívania budov budú upravené v Dohode o zriaďovateľovi medzi Bratislavským samosprávnym krajom a Obcou Malinovo, prípadne v nájomnej zmluve medzi novozriadenou Spojenou školou a obcou Malinovo.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Mesto plánuje zmodernizovať dielne na základných školách
Mesto Levice plánuje vybaviť novým náradím a technickým príslušenstvom dielne na základných školách. Zámerom je zvýšiť záujem školákov o technické vzdelávanie, čo si vyžaduje aj pracovný trh.
viac
08.11.2016
V obci otvorili novú základnú školu pre 130 žiakov
Novú základnú školu pre 130 žiakov, s počítačovou, jazykovou učebňou a klubovňou otvorili dnes v obcí Malinovo na Višňovej ulici. V novej škole, sa nachádzajú tri triedy, ktoré budú navštevovať žiaci prvého až tretieho ročníka.
viac
26.02.2018
Stredná odborná škola získala viac ako 654-tis. eur na modernizáciu
Stredná odborná škola v Holíči (okres Skalica) získala na modernizáciu vyučovania 654-tis. eur. Škola bola úspešná v projekte v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Projekt sa bude realizovať do konca roku 2018.
viac
22.09.2018
V Senici vybudovali v školskom areáli hokejbalové ihrisko za viac ako 82-tis eur
Mesto Senica vybudovalo z vlastného rozpočtu hokejbalové ihrisko v areáli Základnej školy V. Paulínyho-Tótha. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %