Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.09.2019 12:05

Budeme mať moderné a bezpečné detské ihrisko


Vizualizácia ihriska porekonštrukcii. Snímka: S. Osuský


Detské ihrisko blízko futbalového štadióna v Zámockom parku dočasne prestalo plniť svoj účel. Dôvod je prozaický: rekonštrukcia. Práce potrvajú približne mesiac a ich výsledkom bude krásne, moderné a bezpečné ihrisko.


Deťom budú k dispozícii kolotoč, hojdačky viacerých druhov, sieťová preliezačka v tvare futbalovej lopty, lanová dráha, zariadenie na presýpanie piesku, sieťová pyramída, veľká balansovaná lanová dráha, obiehacie koly, šepkáreň (zvukový prvok, tzv. whispering), dvojitá veža so šmykľavkou, mostom a sieťou. Niektoré z nových hracích prvkov sú priamo určené na rozvíjanie motoriky a zručnosti detí. Pod ihriskom bude bezpečná dopadová certifikovaná guma a pribudnú aj nové lavičky. Ku všetkým predchádzajúcim pozitívnym informáciám pridáme ešte jednu: na priľahlom futbalovom štadióne sa zrekonštruujú toalety, ktoré budú prístupné pre užívateľov detského ihriska.

Mesto vyčlenilo na rekonštrukciu takmer 180 tisíc eur. Ihrisko by malo byť hotové do 25. septembra. Dovtedy prosíme verejnosť, aby sa v záujme vlastnej bezpečnosti nezdržiavala v blízkosti staveniska.

Autor: Ľ. Pilzová


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
18.03.2019
Obec chce vybudovať detské ihrisko z dotácie, rekonštruuje i škôlku
Obec Horný bar v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu na vybudovanie detského ihriska vo výške 8500 eur cez program na podporu športu prostredníctvom Úradu vlády SR.
viac
07.08.2019
Uzavreté detské ihriská mesto opravilo a opäť slúžia deťom
Štyri detské ihriská, ktoré pre zlý technický stav muselo mesto opraviť, sú opäť otvorené a prístupné verejnosti. Rekonštrukcia trvala 21 dní a vyžiadala si 76 tisíc eur.
viac
06.05.2020
Na košickej Furči rekonštruujú detské dopravné ihrisko
Rekonštrukcia detského dopravného ihriska v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov za 130 000 eur speje do záverečnej fázy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %