Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.05.2018 02:46

Budova zdravotného strediska v R. Bani môže slúžiť i ako komunitné centrum


Ilustračná snímka - budova obecného úradu v Rimavskej Bani.


Budova zdravotného strediska v Rimavskej Bani v okrese Rimavská Sobota môže v budúcnosti po plánovanej rekonštrukcii slúžiť aj ako komunitné centrum. Podľa slov starostky obce Eleny Polóniovej celkový rozpočet na obnovu a prestavbu tohto objektu je navrhnutý vo výške 270.000 eur.


Z tejto sumy samospráva žiada od ministerstva vnútra nenávratný finančný príspevok vo výške 150-tis.       

"V projektovej dokumentácii sme túto budovu rozdelili na dve časti. Jedna by naďalej slúžila lekárom a plánujeme ju zrekonštruovať z vlastných prostriedkov za predpokladanú sumu 60.000 eur. Na druhú časť sme požiadali o nenávratný finančný príspevok určený na zriadenie komunitného centra, ktoré by slúžilo všetkým skupinám obyvateľstva, od seniorov, cez matky s deťmi až po sociálne znevýhodnených," priblížila Polóniová.       

Zvyšok rozpočtu je podľa nej určený na vybudovanie nádvoria s jedným komponentom plánovaného detského ihriska. V zrekonštruovanej časti strediska má podľa projektu vzniknúť veľká spoločenská miestnosť, kuchynka, ako aj kancelárske priestory pre dvoch nových komunitných pracovníkov, ktorí by pomáhali dôchodcom i matkám. "Myslím si, že obec tejto veľkosti s viac ako 500 obyvateľmi by si zaslúžila pracovné miesta pre ľudí, ktorí by sa venovali problémom jednotlivým komunít," dodala starostka.       

V súčasnosti v zdravotnom stredisku ordinuje len pediater, po rekonštrukcii by však mohlo prijať viac zdravotníkov. "Veľmi by som chcela, aby sem aspoň na niekoľko hodín týždenne prichádzal ordinovať všeobecný lekár. Rozumiem, že v tomto okrese je s obvodnými lekármi problém, ale možno by sem mohol dochádzať niektorý z lekárov z neďalekej Hnúšte," zakončila Polóniová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2018
V Rimavskej Bani vďaka príspevku 30-tis. eur zrekonštruujú hasičskú zbrojnicu
Hasičská zbrojnica v obci Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota, ktorú využíva miestny Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ), sa v tomto roku dočká rekonštrukcie. Na tento účel samospráva získala dotáciu 30.000 eur zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra SR.
viac
02.02.2021
Rekonštrukcia zdravotného strediska má byť dokončená v apríli
V rámci kompletnej rekonštrukcie budovy zdravotného strediska vo Veľkom Šariši tam v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, ide o úpravu vonkajších spevnených plôch.
viac
13.01.2022
V budove bývalej fary by mohlo vzniknúť turistické informačné centrum
V budove bývalej fary v obci Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota by mohlo vzniknúť nové turistické informačné centrum. Návštevníkom by priblížilo kostoly Gotickej cesty i ďalšie zaujímavosti z okolia obce. Informovala o tom starostka Rimavskej Bane Elena Polóniová.
viac
28.02.2022
V meste Malacky pribudne nové komunitné miesto
V areáli centra voľného času vznikne nové komunitné centrum v Malackách, kapacitne sa rozšíri aj rehabilitačné centrum Vstúpte, pomáhajúce ľuďom s mentálnym postihnutím. Oba projekty sú financované z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %