Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.01.2019 02:35

Budovu obecného úradu v Chrenovci-Brusne zrekonštruovali za takmer 180-tis. eur


Budova OcÚ v Chrenovci-Brusne, ilustračná snímka Teraz.sk


Budova obecného úradu v Chrenovci-Brusne (okres Prievidza) prešla väčšou rekonštrukciou. Prácami na objekte, kde sídlia aj požiarna zbrojnica a pošta, sledovala miestna samospráva zníženie jej energetickej náročnosti. Rekonštrukciou zabezpečila aj bezbariérový prístup do budovy.


"Obecný úrad máme dokončený, ešte kolaudácia nie je ukončená, pretože potrebujeme spraviť energetický audit. Práce sú spravené tak, aby boli v prospech občanov, pretože sa budú šetriť energie na prevádzku obecného úradu. Máme ho celý zateplený, vymenené okná, vymenené celé kúrenie, strecha je zrekonštruovaná a na nej sú fotovoltaické panely, ktorými sa vykuruje voda v objekte," povedal pre TASR starosta obce Tibor Čičmanec.       

V budove obecného úradu, ako pripomenul, je aj pošta, ktorá slúži celej handlovskej doline, a taktiež je tam požiarna zbrojnica, ktorá je zrekonštruovaná zvnútra i zvonku, čo sa týka výmeny okien a zateplenia.       

Rekonštrukcia podľa starostu zlepšila podmienky na fungovanie v objekte. "Strecha bola tenká, plechová, v lete sa tam nedalo dýchať, ráno tam bolo 40 stupňov Celzia. V zime tam zase bola zima, lebo strecha neplnila tepelnoizolačné účely. Teraz sa to zmenilo, už aj vykurovanie je postačujúce. Nemusíme mať radiátory rozžeravené naplno, ale stačí len trochu temperovať a teplo sa tam udrží," dodal Čičmanec.       

Náklady na rekonštrukciu predstavovali 177.360,42 eura vrátane dane z pridanej hodnoty. Obec ju financovala z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2018
Na obnovu úradu získali 415-tis. eur, práce by mali ukončiť v marci 2019
Obec Očová v okrese Zvolen získala z eurofondov viac ako 415.420 eur na obnovu obecného úradu. Nenávratný finančný príspevok je určený na zníženie energetickej náročnosti a stavebných úprav na obecnom úrade a predstavuje 95 % z celkových oprávnených výdavkov.
viac
28.09.2021
V Babinej rekonštruujú obecný úrad z vlastných zdrojov
V obci Babiná v okrese Zvolen začali s obnovou budovy obecného úradu a kultúrneho domu. Prestavba, prístavba a nadstavba obecnej budovy prinesie občanom lepšie služby, sústredené na jednom mieste.
viac
05.08.2022
V obci obnovujú kultúrny dom s obecným úradom a poštou
V obci Horné Hámre v okrese Žarnovica obnovujú kultúrny dom, v ktorom sídli aj obecný úrad, pošta a hostinec. Poslednou väčšou rekonštrukciou objekt prešiel v druhej polovici 70. rokov uplynulého storočia.
viac
10.03.2023
Obec chce obnoviť úrad a kultúrny dom, majú už takmer 60 rokov
V obci Domaníky v okrese Krupina by chceli v dohľadnej dobe obnoviť obecný úrad a kultúrny dom zo 60. rokov uplynulého storočia. Oba tvoria jeden celok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %