Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.03.2019 01:25

BVS overí kvalitu vody z domácich studní bezplatne


Ilustračná snímka


Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ponúka pri príležitosti Svetového dňa vody aj tento rok bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť.


Vzorky vody môžu ľudia priniesť v stredu 20. marca v čase od 8.00 do 16.00 h do priestorov laboratórií BVS na Bojnickej ulici 6 v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca bratislavských vodárni Ján Pálffy.       

Vodárne upozorňujú na správny postup pri odbere vzorky vody. Trojdecovú plastovú fľašu je potrebné najprv dôkladne vypláchnuť vodou. "Vodu treba nechať zhruba dve až päť minút odtiecť dostatočne silným prúdom a následne naplniť fľašu až po okraj tak, aby nad vrchnákom nebol takmer žiadny vzduch, a uzavrieť," radí BVS. Takto odobranú vzorku vody je potrebné priniesť v stanovenom čase do laboratórií BVS. Každá fľaša bude označená identifikačným číslom, pod ktorým bude uverejnený výsledok analýzy. Výsledky budú zverejnené na internetovej stránke www.bvsas.sk alebo telefonicky na čísle 0850 123 122.       

V roku 2018 pracovníci laboratórií BVS analyzovali viac ako 1100 vzoriek vody z domácich studní, z ktorých takmer 23 percent prekročilo povolený limit dusičnanov. "Ani ostatné vzorky, ktoré vyhovovali testovaným ukazovateľom, však nemusia spĺňať ďalšie kritériá – na rozdiel od pitnej vody dodávanej vodárenskými spoločnosťami verejnou vodovodnou sieťou, ktorá spĺňa všetky požiadavky stanovené legislatívou," podotýka BVS.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
BVS bezplatne overí kvalitu vody z domácich studní
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ponúka verejnosti aj tento rok bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní. Vzorky môžu ľudia priniesť v stredu 22. marca od 8.00 do 18.00 h do laboratórií bratislavských vodární na Bojnickej ulici v Bratislave.
viac
16.03.2019
V rámci Svetového dňa vody bude VVS bezplatne analyzovať vodu zo studní
Pri príležitosti Svetového dňa vody si ľudia z východného Slovenska budú môcť dať aj tento rok bezplatne skontrolovať vodu zo studne. Rozbory bude vykonávať Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) v zákazníckych centrách jednotlivých závodov 22. marca od 7. do 13. h.
viac
05.11.2022
Spustili kampaň Kanál nie je smetisko, cielená je najmä na deti
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) spustila kampaň Kanál nie je smetisko. Komunikuje ňou problematiku znečistenia kanalizácie vecami, ktoré do nej nepatria. Cielená je najmä na deti v predškolskom veku a na žiakov prvého stupňa základných škôl.
viac
13.03.2024
BVS opäť ponúka bezplatnú analýzu vzoriek vody zo studní
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) opäť ponúka záujemcom bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť. Ponúka tiež analýzu pitnej studničnej vody zameranú na pesticídy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %