Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.06.2019 11:05

Celoročný bezplatný zber elektroodpadu už aj v Žiline


Ilustračný plagát


K pravidelnému jarnému a jesennému zberu elektrospotrebičov sa od 15. júna 2019 v Žiline pridá aj celoročný zber veľkých a ťažkých spotrebičov zo skupiny tzv. bielej techniky.


Službu si stačí pohodlne objednať cez www.zberelektroodpadu.sk.

Obyvatelia Žiliny sa tak budú môcť pohodlne zbaviť napríklad chladničiek, mrazničiek, umývačiek riadu, práčok, sušičiek, sporákov, rúr ale aj  varných dosiek, mobilných klimatizácií, radiátorov, ohrievačov, mikrovlniek či vysávačov. Ak nahlásia do zberu aspoň 1 väčší spotrebič, spolu s ním mu odvezú aj iné menšie spotrebiče.

 Ako si novú službu zberu elektroodpadu objednať?

Občania sa budú môcť jednoducho nahlasovať cez internetovú stránku www.zberelektroodpadu.sk. V sekcii  „Objednať“ si vyberú mesto Žilina,  kde nájdu vypísané najbližšie termíny zberu. V online objednávke treba poskytnúť údaje o type a množstve  spotrebičov, ktoré treba odviezť  ako aj vaše kontaktné údaje.

Najbližší termín zberu veľkých spotrebičov je už v sobotu 15. júna 2019 od 8.00 do 12.00 hod. V deň zberu odpadu treba staré spotrebiče vyložiť do vchodu bytovky alebo za bránu domu a zabezpečiť, aby ich niekto pri príchode pracovníkom Envidomu odovzdal. Je dôležité, aby sa nevykladali na ulicu. Mohli by sa k nim tak dostať nelegálni zberači, ktorí ich nezrecyklujú, len rozoberú na hodnotné súčiastky a zvyšok rozobraného spotrebiča porozhadzujú po okolí.

V prípade záujmu o online zber elektroodpadu ho treba nahlásiť čo najskôr. Termíny zberov sa dopĺňajú priebežne. Objednávanie  na  jednotlivé  termíny zberu sa uzatvára 2 dni pred konaním zberu, aby sa mohla naplánovať preprava. Odvoz elektroodpadu zabezpečuje bezplatne zmluvný partner mesta Žilina – združenie výrobcov elektrospotrebičov ENVIDOM, ktoré spotrebiče odvezie na ekologickú recykláciu.

Zber televízorov a monitorov  sa týmto spôsobom zberu nezabezpečuje. Pre ich ekologickú likvidáciu odporúčame zaniesť ich na zberný dvor. Ten obyvatelia môžu využívať počas celého roka pre všetok elektroodpad, v prípade, že nechcú čakať na termín mobilného zberu elektroodpadu a vedia si elektroodpad na zberný dvor dopraviť svojpomocne. Mesto Žilina bude tiež naďalej poskytovať jarný a jesenný zber elektroodpadu, ktorý občania poznali doteraz. Výhodným spôsobom ako sa ekologicky zbaviť nepotrebného spotrebiča je hneď pri kúpe nového využiť službu spätného zberu cez predajne elektrospotrebičov.

Viac informácií o tom ako a prečo recyklovať elektroodpad nájdete aj na www.envidom.sk

Autor: (msú


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2018
Jedenásť nových červeno-bielych kontajnerov v Piešťanoch
Piešťany sa stali už piatym mestom, kde boli počas apríla rozmiestnené červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektra. 11 kontajnerov vytvorí obyvateľom mesta komfortný systém triedenia a zberu malých elektrospotrebičov akými sú fény, mixéry, mobilné telefóny, ale i batérie a akumulátory.
viac
02.11.2018
Obyvatelia odovzdali počas zberu 3,24 tony elektroodpadu
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou mali opäť možnosť bezplatne odovzdať staré elektrické spotrebiče a zariadenia. Počas mobilného zberu koncom októbra vyzbierali pracovníci z bánovských domácností 3,24 tony elektroodpadu. Informovala o tom bánovská radnica.
viac
05.04.2019
Bikesharing v Žiline láme rekordy v počte výpožičiek
Záujem obyvateľov Žiliny o bikesharing počas prvého týždňa prevádzky prekonal všetky očakávania. Potvrdzujú to aj počty registrácií a prenájmov verejných bicyklov BikeKIA. Aktuálne evidujeme viac ako 6 000 registrovaných užívateľov tejto služby.
viac
18.11.2020
Zbaviť sa starých chladničiek i práčok bude od decembra jednoduchšie
Banskobystričania budú môcť od decembra využiť novú službu v oblasti ekologického nakladania s elektroodpadom, ktorú im ponúka mesto spoločne so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu – Envidom - priamo z adresy bydliska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %