Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.12.2018 08:00

Centrálne námestie žije sviatočnou atmosférou, začali sa vianočné trhy


Dolný Kubín - vianočne trhy


Centrálne námestie v najväčšom oravskom meste, Dolnom Kubíne, v týchto dňoch ožíva atmosférou blížiacich sa Vianoc. Priniesli ju tradičné trhy, ktoré domácich i návštevníkov lákajú na voňavé dobroty, produkty z dielní domácich majstrov remeselníkov či vianočný kultúrny program.


TASR informoval hovorca mesta Martin Buzna.      

Počas dvoch dní od stredy do štvrtka (13. 12.) sú okrem stánkov s remeslami k dispozícii aj rôznorodé inšpirácie na vianočné darčeky v podobe textilných, hlinených, keramických či drevených výrobkov. Návštevníci tu nájdu aj vianočné ozdoby na stromčeky a stoly či ručné výrobky.      

„Gazdinkám ponúkneme potrebné ingrediencie na pečenie, ale aj hotové medovníčky. Atmosféru sviatkov doplnia voňavé maškrty, čerstvé pečené koláče, pagáče, vianočné oplátky, ale aj pečená klobáska či mäso. Na zahriatie nesmie chýbať domáca medovinka, varené vínko a vianočný punč od nášho pána primátora,“ priblížila riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne Jana Greššová.      

Na podujatí vystúpia dolnokubínske folklórne súbory, deti zo základných škôl, základných umeleckých škôl či ďalší hostia programu. Vo štvrtok spestrí kultúrny program aj o ochutnávka tradičných jedál, ktorá sa začína o 16. hodine.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Súčasťou Vianočných trhov bude aj tento rok Primátorský punč
Primátor pozýva verejnosť na Primátorský punč, ktorý sa bude podávať na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí. Cena punču je dobrovoľná. Výťažok z tejto akcie bude venovaný Detským jasliam, Veľká okružná 82 a Jedálni, Lichardova 44.
viac
19.11.2019
Katarínske trhy rozprúdili v meste predvianočnú atmosféru
Predvianočnú atmosféru priniesli do Dolného Kubína tradičné Katarínske trhy. Námestie slobody a mestské kultúrne stredisko (MsKS) v pondelok zaplnili predajcovia a remeselníci z celého Slovenska.
viac
12.12.2019
Dolnokubínske vianočné trhy sa tento rok nesú v znamení tradícií
Prezentáciu vianočných zvykov a tradícií dolnej Oravy sľubuje program vianočných trhov, ktoré sa začali v stredu v Dolnom Kubíne. Návštevníci tiež majú k dispozícii 26 stánkov s vianočným tovarom a občerstvením. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskeho mestského úradu.
viac
20.11.2023
V Dolnom Kubíne sa od pondelka začnú Katarínske trhy
Vyše sto predajcov a remeselníkov z celého Slovenska zaplní od pondelka (20. 11.) Námestie slobody a Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Návštevníci Katarínskych trhov tam počas dvoch dní od 9.00 h do 20.00 h nájdu predovšetkým vianočný sortiment. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelá
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %