Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.04.2018 02:35

Cesty, chodníky a parkoviská postaví mesto za lacnejší peniaz


Ilustračná snímka (msú)


Vďaka elektronickej aukcii, ktorá sa uskutočnila 6. apríla, sa Liptovskému Mikulášu podarilo pôvodnú ponúknutú sumu bezmála dva milióny eur s DPH znížiť na 1 055 000 eur s DPH, teda o 47 percent.


Víťazom verejného obstarávania, ktoré vyhlásilo mesto Liptovský Mikuláš na opravy miestnych chodníkov, ciest a výstavbu nových komunikácií či parkovísk, sú mikulášske Cestné stavby.

„Podklady do súťaže si prevzalo deväť uchádzačov. Do elektronickej aukcie boli zaradení dvaja, ktorí predložili svoje ponuky v rámci verejného obstarávania. Najnižšia predložená ponuka z týchto dvoch bola 1 996 800 eur, ktorá bola aj začínajúcou sumou elektronickej aukcie. Uchádzači znižovali svoje ponuky v elektronickej aukcii viac ako hodinu, kým sa suma nezastavila na hodnote 1 055 000 eur, a ďalší uchádzač ju už viac neznížil,“ popísal priebeh aukcie predseda komisie pre verejné obstarávanie Ján Bonko, viceprimátor mesta Liptovský Mikuláš. Ako druhý uchádzač v poradí skončila spoločnosť Eurovia SK.

Po podpise zmluvy s výhercom verejného obstarávania by mali Cestné stavby v roku 2018 zrealizovať za 1 055 000 eur rekonštrukciu ulíc Bernolákova – cesta a chodník; na Jilemnického il. V rámci rekonštrukcie opravia spevnené plochy a parkoviská pre bytové domy 773 a 774; na Tehliarskej ulici opravia cestu a chodník; na Ul. Zgutha okrem cesty a chodníka aj parkoviská. Mesto zrekonštruuje tiež nájazd na cyklochodník ul. Vajanského ul. ako aj parkovisko pri ZŠ a MŠ na Demänovskej ulici. Údržbové práce sú naplánované na Senickej ul. (vnútroblok – prístupová komunikácia, parkovisko, ľavostranný chodník), na uliciach 1. mája, na Novej a Iľanovskej ulici (chodníky) a na ulici Za ulicou (cesta).

Vďaka ušetreným financiám z elektronickej aukcie bude mesto ešte v tomto roku rokovať s výhercom súťaže aj o rekonštrukcii ďalších piatich ulíc.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2020
Bratislavskí poslanci budú schvaľovať zmenu rozpočtu s konkrétnymi návrhmi
Oveľa viac opravených ciest a chodníkov. K tomu desiatky vynovených verejných priestorov. Vedenie magistrátu plní svoj sľub a zverejňuje zoznam komunikácií a verejných priestorov, ktoré budú zrekonštruované alebo novovytvorené vďaka vyšším príjmom do mestskej kasy.
viac
04.05.2020
Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče
Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
07.08.2020
Mesto Skalica zverejnilo výsledky súťaže na opravu ZŠ Strážnická
Mesto Skalica zverejnilo výsledky verejnej súťaže na podlimitnú zákazku s názvom Riešenie havarijnej situácie a zvýšenie energetickej účinnosti objektu telocvične ZŠ Strážnická v Skalici, o ktorú prejavilo záujem 11 subjektov.
viac
12.10.2023
Ján Kudlička - Dlhá cesta krajinou v LGPMB
Výstava k životnému jubileu ružomberského výtvarníka Jána Kudličku (*1948) predstavuje tohto autora formou odvolávok na niekoľko dôležitých cyklov jeho tvorby od konca 60. rokov 20. storočia až (doslova) po dnešné dni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %