Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.05.2019 10:20

Cezhraničný projekt má zlepšiť dopravnú dostupnosť Bošáckej doliny


Ilustračná snímka, zdroj: BratislavaDen


Zlepšenie dopravnej dostupnosti Bošáckej doliny z oboch strán hranice je hlavným dôvodom zámeru Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) zrekonštruovať približne štvorkilometrový úsek cesty III/1223 z obce Zemianske Podhradie do Bošáce v okrese Nové Mesto nad Váhom.


Dohodu o spolupráci partnerov na projekte v rámci programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika medzi Trenčianskym samosprávnym krajom a Riaditeľstvom ciest Zlínskeho kraja schválili tento týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.       

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, zrekonštruovaný úsek na slovenskej strane zlepší dopravnú dostupnosť k významným objektom kultúrneho a prírodného dedičstva nachádzajúcich sa na území Bošáckej doliny z oboch strán hranice, čím dôjde ku komplexnejšiemu a kvalitnejšiemu prepojeniu atraktivít prihraničného územia, a tým i k vytvoreniu lepších podmienok na zvýšenie jeho návštevnosti.       

Súčasťou cezhraničného projektu je i rekonštrukcia približne 3,5-kilometrového úseku cesty tretej triedy na českej strane. Schválenie uzavretia dohody o spolupráci partnerov projektu Zastupiteľstvom TSK a jej podpísanie oboma partnermi projektu je nevyhnutnou podmienkou na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2020
V úseku Stakčín - Ulič zmodernizujú infraštruktúru
Cezhraničná spolupráca naprieč slovensko-ukrajinskou hranicou pokračuje realizáciou prvého veľkého infraštruktúrneho projektu.
viac
13.08.2020
TSK ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu. Po vydaní kolaudačného rozhodnutia tak TSK verejnosti sprístupní ďalších 7000 štvorcových metrov hradného areálu.
viac
13.09.2022
TSK začal s rekonštrukciou takmer päťkilometrového úseku cesty II/517
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) spustil piatu a šiestu etapu rekonštrukcie cesty II/517 medzi obcami Prečín a Domaniža v Považskobystrickom okrese. Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.
viac
11.04.2023
Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla
Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %