Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.12.2017 03:48

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline je prístupný aj v zime


Chodník korunami stromov v Bachledovej doline. Snímka zdroj: (fb).


Jedna z najväčších atrakcií posledných mesiacov na Spiši, Chodník korunami stromov v Bachledovej doline, je v prevádzke aj počas zimy. Turisti sa hore dostanú len peši, keďže trojsedačková lanovka vedúca až ku chodníku bude v prevádzke výhradne pre lyžiarov.


"Po minulé roky sme toto nemuseli riešiť, lebo tých peších turistov bolo v zime u nás len veľmi málo. Teraz sa ich počet kvôli chodníku pravdepodobne zvýši. Lanovka je však trochu staršia a z bezpečnostno-prevádzkových dôvodov nemôže brať peších. Je kvôli lyžiarom nastavená na vyššiu rýchlosť, takže nasadanie by bolo pre turistov nebezpečné," objasnila marketingová manažérka tamojšieho strediska Martina Múdra.

Túto lanovku plánujú na budúci rok vymeniť, čím by sa mal zjednodušiť prístup peších návštevníkov ku chodníku, ktorý vedie ponad stromy vo výške 24 metrov. Jeho súčasťou je aj vyhliadková veža vysoká 32 metrov, je odtiaľ unikátny výhľad na Belianske Tatry, Zamagurie a Pieniny.       

"Chodník naši zamestnanci v zime každodenne upravujú, v prípade, že nasneží, sneh odhrnú, ak zase mrzne, tak ho aj posypú. Je to určite náročné, pretože trasa má 1,2 kilometra, takže majú čo robiť," konštatovala Múdra. Turisti môžu túto atrakciu navštíviť denne od 9. do 16. hodiny, hore sa dostanú po turistickom chodníku dlhom dva kilometre za približne 45 minút. Chodník je v prevádzke za každého počasia, zatvára sa len v prípade víchrice alebo búrky. "Keď spustíme prevádzku v lyžiarskom stredisku, tak na chodník sa dostanú aj lyžiari. Budú mať možnosť prezuť sa z lyžiarok do topánok, ktoré im požičiame zadarmo," upozornila Múdra.       

Od otvorenia Chodník korunami stromov navštívilo už viac ako 70 000 ľudí. Posledný veľký nápor tam mali 17. novembra. "Teraz bolo také pokojnejšie obdobie a ďalší nárast návštevnosti očakávame od polovice decembra, kedy otvoríme lyžiarsku sezónu a aj potom počas sviatkov," uzatvára Múdra.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline sprístupnia v piatok
Návštevníci Bachledovej doliny neďaleko obce Ždiar v okrese Poprad sa v piatok (29. 9.) budú môcť vybrať na prechádzku do korún stromov. Stavba chodníka, ktorej maximálna výška dosahuje 24 metrov, sa blíži do finále. V Bachledovej doline však ešte stále prebiehajú montážne práce a úpravy okolia.
viac
30.09.2018
Chodník korunami stromov navštívilo počas prvého roku vyše 350.000 ľudí
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline otvorili pred rokom a za ten čas sa stal jednou z najväčších atrakcií v regióne.
viac
23.04.2021
Chodník korunami stromov čaká na prvých návštevníkov už túto sobotu
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline bude od soboty (24. 4.) opäť otvorený. Informovala o tom marketingová pracovníčka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová s tým, že pre návštevníkov bude sprístupnený denne.
viac
22.12.2021
Na Liptove otvoria čarovný les
Už 27. decembra otvorí na Liptove brány nová atrakcia. Tvorí ju takmer 150 tisíc svetielok a je jedinou takouto výstavou na Slovensku aj v širokom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %