Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.08.2016 03:10

Chopok na kolesách


Pozvánka.


Liptáci pod Chopkom privítajú babie leto na bicykloch, tak ako sa patrí. Bajkovačka v Jasnej 3. 9. 2016 je výborný program pre rodiny s deťmi, horských cyklonadšencov aj profi jazdcov.


Deti najviac poteší zábavný program aj slalom na bicykloch a všetkých zvedavcov zaujme outdoorová trial show. Vrcholom sobotného programu bude hromadný zjazd z Chopka až na údolnú stanicu Záhradky. Jazdci absolvujú zjazd z výšky 2 004 m n. m. na Záhradky (1 028 m n. m.) za čo najkratší možný čas.

Chopok si v lete obľúbili nielen turisti a milovníci dokonalých výhľadov, ale aj cyklisti. Pomyselnú bodku za letným cyklošantením pod druhým najvyšším kopcom Nízkych Tatier dá v prvú septembrovú sobotu podujatie Bajkovačka. „Bajkerov“ a „bajkerky“ všetkých vekových kategórií čaká atraktívne podujatie. „Program sme sústredili na Záhradky, odkiaľ bude pre cyklistov k dispozícii obľúbená šesťsedačková lanovka na Rovnú Hoľu. Najatraktívnejšia časť podujatia bude súťaž „Bomby z Chopku“. Ide o hromadný zjazd z vrcholovej stanice Chopok až na Záhradky. Pred rokom, na prvom ročníku, sa podarilo dosiahnuť výborný čas zjazdu 4 minúty a 58 sekúnd. Kto ho chce prekonať, bude musieť siahnuť na dno svojich síl, takže určite sa bude na čo pozerať," povedala Sylvia Artzová marketingová riaditeľka zo strediska Jasná. Fanúšikov bike-adrenalínu zaujme aj súťaž Ride & Fly v skokoch do diaľky.

Rodiny s deťmi čaká veľmi pestrý program v údolnej stanici Záhradky. Vystúpi divadlo Minetrdlo s moderným spracovaním rozprávok Janko Hraško, Popoluška a Šípková Ruženka. Hitom bude vystúpenie zoskupenia Baby Band Fíha Tralala. „Liptov je krásny región, hory sú naša pýcha. Aj preto vždy radi podporujeme podujatia, ktoré vedú deti k športu a láske k prírode. Drobci strávia príjemný deň na horách a popritom si v Jasnej zasúťažia o pekné ceny. Overíme si ich „bajkerské“ zručnosti na bicykloch či odrážadlách a ktovie, či sa nám nepredstaví aj budúca cyklistická hviezda,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Pre malých cyklistov, ale aj všetkých dospelých nadšencov umenia na dvoch kolesách, pripravili organizátori aj „oudoorovú trial show“, v ktorej sa môžu tešiť na majstra sveta Jána Kočiša so svojou skupinou. Popoludnie od 13:30 hod. je v Jasnej venované koncertom pod holým nebom v podaní skupín Mr. Tedy and the Sidekicks, Trix a Critica.

S koncom prázdnin sa cyklistická a turistická sezóna v Jasnej nekončí. Liptáci naopak dúfajú, že na návštevníkov a milovníkov hôr čaká pekné babie leto. V Ružomberku a okolí pripravili aj ďalšie atraktívne cyklo podujatia. V nedeľu 4. 9. 2016 to budú Ružomberské schody – netradičné zápolenie na bicykloch v historickom centre mesta a v sobotu 17. 9. 2016 ideálne podujatie pre rodiny - S deťmi na kolesách Čutkovskou dolinou.

Viac na http://www.visitliptov.sk/podujatia/

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.
viac
21.07.2016
Liptáci sa pokúsia prekonať rekord v klobúkovom tanci
Najväčší liptovský festival zábavy, dobrého jedla a zážitkov štartuje pod názvom Liptov Fest už najbližšiu sobotu 23. 7. 2016 v Liptovskom Mikuláši.
viac
13.09.2016
S deťmi na kolesách po Liptove
Cyklistika je aj medzi deťmi obľúbený šport. Liptáci preto už druhý rok organizujú podujatie športovo-náučného charakteru „S deťmi na kolesách“.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %