Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.04.2017 06:59

Cieľom návštevy zástupcov štyroch krajín je medziregionálna spolupráca


Mesto Rimavská Sobota.


Podpora medziregionálnej spolupráce medzi šiestimi verejnými i súkromnými subjektmi z Fínska, Nemecka, Španielska a Slovenska je zámerom projektu Socent Spa, v rámci ktorého dnes (24. 4. 2017) pricestovali na trojdňovú návštevu regiónu Gemer zástupcovia týchto krajín a neziskovej organizácie Epic.


Súčasťou Socent Spa na Slovensku je projekt Sociálne podnikanie v riedko osídlených oblastiach, ktorý realizuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. „Demografické trendy predstavujú podstatnú výzvu najmä v riedko osídlených oblastiach. Sociálne inovácie môžu v tomto smere fungovať ako účinné protiopatrenia zamerané na podporu zamestnanosti a konkurencieschopnosti, keďže takýto zdroj inovatívnych prístupov k riešeniu spoločenských výziev prostredníctvom mobilizácie občianskej spoločnosti v prospech ďalšieho inkluzívneho sociálno-ekonomického rozvoja môže priniesť reálnu zmenu,“ uvádza ministerstvo.       

Zástupcovia krajín v rámci svojej pracovnej cesty v utorok 25. apríla absolvujú v Rimavskej Sobote podujatie Meet Gemer, na ktorom sa zúčastnia i členovia Miestnej akčnej skupiny Malohont. Ďalej navštívia dediny Jesenské a Rakytník, ktoré sú príkladmi väčšej a menšej samosprávy v regióne.      

V stredu 26. apríla majú v pláne stretnutie s predstaviteľmi miestnej správy a samosprávy v Revúcej. Témou bude sociálno-ekonomická situácia v okrese a tvorba pracovných príležitostí podporovaním podnikania. Navštívia tiež neďalekú obec Muránska Dlhá Lúka, kde sa stretnú so starostom Marekom Noskom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
Projektom FORSOC viac otvárame lesy pre verejnosť
Keďže lesy nepoznajú hranice, práve podpora rozvoja lesnej turistiky ako jedného z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce je predmetom projektu Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC).
viac
19.03.2020
Envirorezort vyhlásil 6. ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo 17. marca 2020 šiesty ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu. Cena je čestným vyznamenaním pre organizácie, ktoré ideovo, tematicky prispievajú k implementácii Európskeho dohovoru o krajine na národnej úrovni.
viac
17.06.2021
ÚMS podporuje viac telesnej výchovy na školách
Únia miest Slovenska (ÚMS) rozbieha pilotný projekt so O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha v Bratislave.
viac
16.07.2021
Vzniká Národné kompetenčné centrum pre sociálne inovácie
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ako gestor čerpania financií z Európskeho sociálneho fondu (ESF) spúšťa projekt pre založenie Kompetenčných centier pre sociálne inovácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %