Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.09.2018 09:18

Čínsky investor plánuje vo Svidníku vyrábať cestovné kufre


Na snímke primátor Svidníka Ján Holodňák (vľavo) víta veľvyslanca Čínskej ľudovej republiky (ČĽR) na Slovensku Lin Lina. Foto:TASR-Maroš Černý


Čínsky investor, spoločnosť Sensei Logistic s. r. o., plánuje vo Svidníku vyrábať cestovné kufre. Svoj zámer predstavil počas piatkovej návštevy veľvyslanca Čínskej ľudovej republiky (ČĽR) na Slovensku Lin Lin vo Svidníku.


"Druhý rok podnikáme v Starej Ľubovni, kde sme sa zamerali na výrobu cestovných kufrov. Keďže sme zistili, že dopyt je veľký a manipulácia dovozu dielov je veľmi náročná, tak sme sa rozhodli, že zainvestujeme tu, kde nám poskytli adekvátny priestor, v ktorom sa už robilo s plastmi. Čiže sme sa rozhodli pre túto investíciu a začať by sme chceli do konca tohto roka," uviedol riaditeľ spoločnosti Sensei Logistic s. r. o., Jozef Bulko.       

Ešte tento rok plánuje zamestnať približne 15 ľudí. "Predpokladám, že do konca marca bude prevádzka v plnom prúde, čo je nejakých 30 ľudí," doplnil Bulko.      

 "Som veľmi rád, že tu vidím investora z Číny, ktorý prišiel investovať vo vašom hnedom priemyselnom parku. Je to konkrétny výsledok spolupráce, ktorú sme začali. Napriek tomu, že ide o prvú čínsku investíciu, verím, že je to dobrý začiatok a následne príde ďalší investor a prípadne aj čínski turisti," povedal veľvyslanec Lin Lin počas stretnutia s predstaviteľmi mesta a zástupcami spoločnosti.       

Lin Lin navštívil Svidník podľa hovorkyne radnice Kristíny Tchirovej druhý raz. Prvý raz to bolo pred dva a pol rokmi počas výročia oslobodenia mesta.       

"Pri svojej druhej ceste, ktorá prebieha po celom východnom Slovensku, navštívil aj naše mesto s tým, že už sa preberali aj konkrétnejšie predstavy o tom, ako by mohlo mesto Svidník, Slovensko a čínske veľvyslanectvo, prípadne Čínska ľudová republika spolupracovať. Rozprávali sme aj o kultúrnej oblasti. Už sú aj reálne predstavy v sektore podnikania, keď sme priamo pri stretnutí mali podnikateľov z Číny, ktorí sa rozhodli svoju prevádzku rozšíriť, a po spolupráci s inými mestami na Slovensku chcú otvoriť podnik priamo vo Svidníku," priblížila Tchirová.       

Primátor Svidníka Ján Holodňák privítal iniciatívu Lin Lina, ktorý chce v najbližšom období zorganizovať vo Svidníku festival čínskej kultúry.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2016
Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.
viac
07.02.2017
Nový investor by mal v obci Mýtna vytvoriť okolo 40 pracovných miest
Okolo 30 až 40 pracovných miest má v Mýtnej v okrese Lučenec vytvoriť nový investor, spoločnosť Swietelsky z Rakúska. Potvrdil to starosta Pavel Greksa, podľa ktorého sa firma stane najväčším zamestnávateľom v obci.
viac
15.11.2017
Poslanci schválili odpredaj pozemkov významnému investorovi
Mestské zastupiteľstvo v Detve v utorok 14. novembra 2017 schválilo odpredaj pozemkov na ploche Priemyselného parku Detva – Trstená pre investora Punch Precision Detva, s. r. o..
viac
13.06.2020
Repliky dobového nábytku prídu do kaštieľa až z ďalekej Číny
Žiarsky biskupský kaštieľ aktuálne pripravujú na sprístupnenie verejnosti. Mesto tam sťahuje expozície aj pamätnú izbu Štefana Moysesa, s ktorým je táto historická pamiatka spätá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %