Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.10.2019 04:10

Cintoríny už možno navštíviť aj virtuálne


Ilustračná snímka zdroj: PSM - Myjava


Mesto Myjava spustilo do prevádzky virtuálny cintorín, na ktorom si nielen občania mesta, ale aj širšia verejnosť a záujemcovia môžu v prípade potreby vyhľadať zosnulých podľa mena a priezviska, prípadne čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape či fotografie náhrobkov.


 Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.       

Informácie sú dostupné na webovej stránke myjava.cintoriny.sk. "Často si pri návšteve cintorína spomenieme na príbuzného alebo známeho, ktorý už dávno nie je medzi nami. Radi by sme si uctili jeho pamiatku, ale nájsť jeho hrob, najmä na väčšom cintoríne, je bez pomoci a rady iných veľmi ťažké. Tieto informácie boli spracované na základe aktualizovanej evidencie hrobových miest správou majetku mesta a technické riešenie zabezpečovala spoločnosť Topset Solutions," uviedol Hrin.       

K dispozícii sú na kontrolu údaje zomrelých či informácie o uzavretých zmluvách a platbách za hrobové miesto. Portál je okrem slovenčiny plnohodnotne lokalizovaný aj do češtiny, angličtiny, nemčiny a maďarčiny. "Okrem toho majú návštevníci portálu možnosť využiť aj jednu originálnu službu. Na virtuálnom cintoríne totiž môžu položiť na 48 hodín veniec, kyticu, zapáliť sviečku a zanechať na hrobe zosnulého krátky odkaz," dodal hovorca mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Stropkovskými cintorínmi sa môžete prejsť aj virtuálne
Pomôže vám pri tom digitálna mapa a svojim blízkym zapálite sviečku aj online. Mesto Stropkov zavádza v tomto roku na cintorínoch zaujímavú novinku.
viac
21.04.2020
Myjava prijíma opatrenia, aby čelila ekonomickým dosahom koronakrízy
Mesto Myjava znížilo dotácie, zastavilo alebo obmedzilo projekty, väčšina zamestnancov napojených na rozpočet mesta od 1. apríla poberá 80 alebo 60 % mzdy. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
13.05.2021
Myjava začala s rekonštrukciou ZŠ s MŠ Turá Lúka za 450 000 eur
Mesto Myjava začalo rekonštrukciu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v mestskej časti Turá Lúka. Odhadované celkové náklady na investičnú akciu sú vo výške 450 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
11.01.2022
Myjava má k dispozícii 81 nájomných bytov, plánuje ďalšie
Mesto Myjava má v súčasnosti k dispozícii 81 nájomných bytov. Všetky sa nachádzajú na sídlisku Kamenné a sú situované v troch bytových domoch. Uviedol to hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %