Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.05.2017 10:49

Cirkusové vystúpenia a súťaže prinesie Deň detí na Primaciálnom námestí


Pozvánka.


Hlavné mesto SR Bratislava s mestskou spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravili v sobotu 27. 5.2017 na Primaciálnom námestí v Bratislave Deň detí s jazdou na elektrických mini autíčkach.


Podujatie o 10. hodine otvorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Atraktívny program si návštevníci budú môcť vychutnať až do 16: hodiny.

Počas celej soboty budeme hovoriť nielen o ekológii ale aj o správnom triedení odpadu a o tom, na čo všetko sa dá odpad využiť. Pripravená bude prehliadka pravého smetiarskeho auta a historického autobusu Škoda 706 RTO, ktorý jazdil v Bratislave v rokoch 1959 – 1972. Malí návštevníci si budú môcť zajazdiť na detských elektrických autíčkach rôznych značiek. Každý návštevník sa navyše môže zapojiť do súťaže o hlavnú cenu – detské elektrické autíčko. Stačí, ak na mieste vyplní a odovzdá súťažný lístok.

Skupina Rytmika so skvelou bubnovou šou nielen na odpade dokáže, že prázdne kontajnery a ďalší odpad sa dajú využiť aj netradične. Malí aj veľkí návštevníci si budú môcť pozrieť cirkusové a akrobatické vystúpenia, zúčastniť sa cirkusových workshopov a vyskúšať si hulahoopy, loptičky, žonglovacie šatky, stuhy a iné zaujímavé veci.

V tvorivých dielňach vás naučíme, že aj odpad je možné premeniť na milý darček. Svoju kondíciu si otestujete na elektrických bicykloch a odmenou vám bude cukrová vata, ľadová káva, smoothie a nealko mojito. O zábavu sa postará originálna smetiarska fotobúdka, z ktorej si zdarma odnesiete vlastné fotky. Chýbať nebudú ani maľovanie na tvár, propagačné materiály o správnom triedení odpadu a veľa ďalšieho.

Partnermi podujatia sú informačný magazín Bratislavy in.ba, TV Bratislava, Dopravný podnik Bratislava a spoločnosť RYCHLYPRESUN.SK.

 

Autor: (Zuzana ONUFER, hovorkyňa primátora)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
29.06.2017
V uliciach Starého Mesta sa bude opäť cestovať časom
Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta si budú môcť koncom týždňa v uliciach bratislavského Starého Mesta opäť zacestovať v čase. Mestská časť totiž pripravuje na piatok a sobotu (30. 6. a 1. 7.) druhý ročník festivalového podujatia s názvom Cestovanie časom.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %