Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.04.2017 09:00

Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend


Plagát.


Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.


Túto oddychovú zónu, obľúbenú najmä u občanov mesta, každoročne navštívi množstvo ľudí. Avšak neporiadok po návštevníkoch zostáva aj po ich odchode.

Mestu Žilina a Občianskemu združeniu GO SPACE záleží na čistote životného prostredia, preto sa rozhodli spoločne zorganizovať čistenie a zber odpadu na vodnom diele. Akcia sa bude konať  v sobotu, 8. apríla 2017 od 9. hodiny. Zraz je na parkovisku pred eXtreme parkom. Organizátori pripravili pre účastníkov občerstvenie a hudobnú produkciu, o ktorú sa postará Enjoyclub Žilina.

Vedenie mesta má záujem, aby sa environmentálne posolstvo čo najviac rozšírilo medzi ľudí. Na tento účel využije netradičnú formu propagácie (guerilla marketing) a vyzbieraný odpad v pondelok (10. apríla 2017) umiestni na Námestí Andreja Hlinku, ako podnet na zamyslenie pre obyvateľov, ktorí by sa mali začať viac zaujímať o dianie okolo seba, ekológiu a zbytočne neznečisťovali verejné priestranstvá.

Viac informácií vám poskytne na Facebooku alebo e-mailom Karol Haas (karolhaas85@gmail.com).

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
ŽSK chce do upratovania okolia ciest zapojiť aj dobrovoľníkov
Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) začala s jarným upratovaním ciest II. a III. triedy a na objednávku aj ciest I. triedy. V súvislosti s čistením prichádza s environmentálnou výzvou, do ktorej chce zapojiť dobrovoľníkov z radov študentov, zamestnancov i širšej verejnosti.
viac
14.04.2021
Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov
Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.
viac
13.05.2021
V Petržalke vyčistili Nobelovo námestie, participácia pokračuje
Plechovky, plastové fľaše, cigaretové ohorky či alobalový odpad, ale aj odpadové rúry a zničené časti rôzneho nábytku, najmä políc a skríň.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %