Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.11.2017 02:33

Čo prinesie prvý adventný víkend v regióne


Pozvánka.


Prvý decembrový víkend v Bratislavskom regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou.


„Prvý adventný víkend bude patriť nielen Vianociam, ale najmä Mikulášskym podujatiam a jarmokom. Na svoje si teda príde každý,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Čaká nás predposledný týždeň spolu s hrou Objavuj poklady bratislavského regiónu. Ešte stále máte čas zapojiť sa do hry prostredníctvom mobilnej aplikácie Bratislava Region, hľadať 120 odkrytých pokladov a hrať o skvelé ceny. Hra „Objavuj poklady Bratislavského regiónu“ už po piatykrát odhalí dnes ďalších 20 miest. Každá z lokalít obsahuje svoj poklad s určitým počtom bodov podľa náročnosti dostupnosti. Pátrači s najvyšším počtom dosiahnutých bodov budú odmenení jednou z hlavných cien a to už 12. 12. 2017.

Už druhý týždeň pokračujú Vianočné trhy v Bratislave, ktoré nájdete hneď na 3 námestiach: na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí. Okrem stánkov so sviatočnými pochúťkami, darčekovými predmetmi, remeselnými výrobkami a suvenírmi, zaznie na pódiách kultúrny a hudobný program.

Od piatka do nedele ponúkne vláčik Prešporáčik výnimočné jazdy. Stačí naskočiť na Hviezdoslavovom námestí a vláčik vás vyvezie s Mikulášom až na Bratislavský hrad.

S Mikulášskymi podujatiami sa tento víkend roztrhne vrece. Nájdete ich úplne všade! V Bratislave v sobotu vo fresh Markete, v MC Margarétka, v OC Danubia,  na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Zoodome. V nedeľu príde Mikuláš na Kominársku a na Lazaretskú ulicu do Bratislavy, do Sadu Janka Kráľa a do Karlovej Vsi príde v sprievode Chipmunkov. Mikuláš priletí z neba a prinesie v sobotu od 13. do 17. hodiny na Ružinovskú ulicu aj koncert Paci Pac.

Obec Nová dedinka poteší Mikulášom a Vianočnými trhmi v sobotu 2. 12. 2017.

Mikuláš poteší svojou návštevou aj Hrad Červený kameň prehliadky v jeho sprievode môžete zažiť v sobotu medzi 10. až 16. hodinou.

V sobotu nájdete v Stupave Mikulášsky jarmok od 6. hodiny rannej. Mesto Stupava srdečne pozýva deti v rámci Mikulášskeho jarmoku na hudobné predstavenie plné zábavy, detských pesničiek a tanca s vianočnou tematikou a ozajstným Mikulášom od 10. do 12. hodiny.

 

Pre všetkých milovníkov mladých vín podujatie Mladé vína, ktoré sa uskutoční v krásnych priestoroch U Pradeda v Modre ponúkne možnosť ochutnať vína regiónu v sobotu od 14. do 17. hodiny.

 

Nedeľa večer bude Spoločenský dom Nivy v Ružinove patriť jedinému festivalu pôvodnej slovenskej tvorby- Ružinovskej lýre. Jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu medzi širokým publikom otvorí svoje brány 3. decembra o 19. hodine.

S príchodom adventu obec Tomášov privíta v nedeľu v Kultúrnom dome Mikuláša a Vianočné trhy.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Čo prináša posledný januárový víkend v bratislavskom regióne
Bratislavský región bude aj počas posledného januárového víkendu plný zaujímavých podujatí. Svoje brány otvorí širokej verejnosti aj jeden z najvýznamnejších veľtrhov svojho druhu v strednej Európe - ITF Slovakiatour.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
10.11.2017
Svätomartinský víkend v regióne
Svätomartinské dni, Cestovateľský festival Cestou necestou, Chute malých Karpát, Historická prehliadka Modry, Bibliotéka či obľúbená lokalizačná hra „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Druhý novembrový víkend v bratislavskom regióne je tu pre vás.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %