Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.07.2018 11:00

Cyklista s detskou mozgovou obrnou Peter Káčer zbiera peniaze pre iných


Peter Káčer, snímka zdroj: zv-podujatia.com


Športovec s detskou mozgovou obrnou Peter Káčer počas posledného júnového týždňa prešiel na špeciálne upravenom bicykli trasu z Komárna do Skalice. Takýmto spôsobom zbieral peniaze pre sedem rodín s podobným hendikepom, ako má on.


Zbierka trvá do nedele (15. 7.) a verejnosť môže jeho snahu podporiť prostredníctvom sms, informovala PR manažérka projektu Jana Trellová.      

"Bicyklovanie je pre mňa rehabilitačný pohyb, zlepšuje sa mi pohybové ústrojenstvo, lepšie sa hýbem a v neposlednom rade, cítim sa lepšie a ako zdravý človek," hovorí Káčer, ktorý chce nielen zbierať finančné prostriedky, ale aj ukázať ľuďom, že keď sa chce, tak sa dá. Jeho rodine napríklad lekári tvrdili, že skončí ako nevládny pacient.     

 Video, na ktorom mladý športovec žiada cez sociálnu sieť o pomoc so zbierkou, sa počas noci z pondelka na utorok stalo najvirálnejším na Slovensku za posledné dva roky, tvrdí Trellová. Káčera podľa nej podporujú viaceré známe tváre ako Separ, Strapo, Kali alebo Dara Rolins. Správu v hodnote jedno euro môže verejnosť poslať na číslo 832.      

Káčer podobné podujatia organizuje pravidelne. V roku 2016 za svoju pomoc získal ocenenie Krištáľové krídlo.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
Detská tour Petra Sagana
Na preteky môžete prihlásiť svoje dieťa do 14 rokov (ročník 2002 a mladší), či už máte sotva dvojročného cyklistu s odrážadlom, alebo už skúseného cyklistu. Registrácia prebieha vždy deň vopred a taktiež v deň súťaže v čase a na mieste zverejnených v propozíciách súťaže.
viac
30.05.2018
Nadácia TA3: Peter Káčer má Oscara!
Zlatá soška Oscara má svojho majiteľa – zo slávnostného galavečera si ju odniesol správca Nadácie TA3 Peter Káčer. Tak, ako je Peter výnimočný športovec, tak aj ocenenie, ktoré dostal, nie je obyčajným Oscarom.
viac
24.06.2021
Peter Káčer má za sebou tretiu etapu
Združenie miest a obcí Slovenska aj tento rok podporuje charitatívnu cyklojazdu KÁČER NA BICYKLI.
viac
21.06.2022
Začal deviaty ročník akcie Káčer na bicykli, pomôže siedmim rodinám
Na pomoc ľuďom s hendikepom je zamerané charitatívne podujatie Káčer na bicykli, ktorého partnerom je aj Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %