Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.08.2017 11:14

CykloKorytnička s deťmi na kolesách


CykloKorytnačka


Liptáci po tretíkrát organizujú podujatie „S deťmi na kolesách“. Už v nedeľu 20. augusta bude jeho dejiskom obľúbená CykloKorytnička. Rodiny s deťmi na bicykloch okrem špeciálnej, takmer 5 kilometrov dlhej trasy, čakajú atraktívne stanovištia, veľa zábavy aj zaslúžená odmena.


Pre záujemcov z horného Liptova bude k dispozícii aj bezplatný autobus z Liptovského Mikuláša.

Liptáci toto leto prichystali množstvo cyklo-noviniek. Podujatie, ktoré organizujú najbližšiu nedeľu, 20. augusta 2017 je však ako stvorené pre tých najmenších. S deťmi na kolesách po obľúbenej CykloKorytnične zvládnu už deti od 4 rokov. Trasa začína aj končí pri Kolibe Bodega v Podsuchej, len pár kilometrov od Ružomberka. „Jednou z najlepších investícií do budúcnosti našich deti je učiť ich láske k prírode a k pohybu. Zároveň chceme, aby si najmenší leto skutočne vychutnali. Preto sme vytvorili podujatie pre rodiny, vďaka ktorému deti atraktívnou formou nabádame k športu. S deťmi na kolesách má náučno-zábavný charakter, pri ktorom si deti zašportujú, niečo sa naučia o tunajšej prírode aj histórii voľakedajšej železnice a určite sa výborne zabavia,“ povedala event manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Jana Čížová.

Trasa cyklistického podujatia má rovinatý charakter a vedie v pokojnej zóne, mimo hlavnej cesty, preto je ideálna pre rodiny s deťmi. Deti čakajú na takmer 5 kilometrovej trati štyri stanovištia. Na stanovišti farma spoznajú liptovskú faunu a flóru, navštívia obranný bunker z čias Slovenského národného povstania aj záhadný „kameňolom“. Všade ich čakajú atraktívne prekvapenia a veľa zábavy. Žiadne dieťa neodíde naprázdno. Okrem príjemného dňa v prírode drobci získajú pamätný diplom, darček aj sladkú odmenu. „Deťom a rodičom chceme sprostredkovať čo najkrajší zážitok a zároveň im ponúkame možnosť sa pohodlne a bezplatne prepraviť na štart podujatia. V nedeľu o deviatej ráno vyštartuje preto autobus aj s prívesným vozíkom na bicykle zo stanice v Liptovskom Mikuláši, po ďalších záujemcov sa zastaví v akvaparku v Bešeňovej aj na zastávke Ružomberok - Roveň pri OC CityMarkete. Samozrejme po ukončení podujatia, zase odvezie cyklistov späť,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Organizátori ponúkajú rodinám aj tipy na výlety v okolí. „Naším cieľom je, aby si podujatie užili aj rodičia s menšími deťmi, preto je trasa kratšia, ale zároveň ponúka tunajšie okolie veľkú variabilitu a rodiny si môžu deň oživiť ďalšími výletmi. Napríklad navštíviť Brankovský vodopád vzdialený len jeden kilometer od Koliby Bodega, neďalekú pamiatku UNESCO Vlkolínec, prípade absolvovať celú trasu CykloKorytničky,“ uzavrela projekt manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Petra Šuhajdová.

Atraktivita CykloKorytničky spočíva v jej trasovaní po ceste bývalej úzkorozchodnej železnice. Začína v južnej časti Ružomberka. Popri trati je viacero informačných tabúl o histórii tunajšej železnice a o krajine okolo, najmä zaujímavosti a tipy na výlety. Trasa železnice a súčasnej CykloKorytničky vedie na hranici dvoch národných parkov a má dĺžku zhruba 23 kilometrov. Jej koniec je priamo v Kúpeľoch Korytnica. Návštevníci Liptova, ktorí radi bicyklujú a chcú si vychutnať CykloKorytničku, ale aj iné trasy po Liptove majú možnosť ešte do 27. augusta 2017 využívať bezplatné Cyklo & Aqua BUSY.

Autor: (visitliptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2016
Materské školy verzus lesné škôlky bez strechy a stien – ako je to na Slovensku
V západnej a severnej Európe overená prax, u nás takmer neznáma alternatíva výchovy a vzdelávania.
viac
16.06.2017
Prázdninový hit štartuje
Obľúbená rodinná hra Poklady na LiptOVE sa rozbieha už dnes 16. júna 2017. Deti čaká ešte viac atrakcií ako v minulom roku a nová sprievodkyňa po regióne ovečka Valaška. Do tajomných truhličiek bude možné nazerať až do konca septembra.
viac
28.03.2019
Aha! Točí sa to, nespadne to. Nová interaktívna výstava v Prešove
Detské zážitkové centrum Aha! Miesto detských objavov prináša pod názvom Aha! Točí sa to, nespadne to do Prešova novú interaktívnu výstavu “Koleso - vedecká hračka”.
viac
13.05.2019
Malí „Saganovci“ na Liptove
Všetci malí „Saganovci“ si spolu s rodičmi užijú v nedeľu 19. mája náučný cyklovýlet v Bobroveckej doline neďaleko Liptovského Mikuláša. Podujatie je pre rodiny s deťmi bezplatné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %