Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.10.2018 04:05

Cyklomost Slobody prilákal 3 591 ľudí


Ilustračná snímka


Priestor pod cyklomostom Slobody v Devínskej Novej Vsi zaplnilo uplynulú sobotu množstvo ľudí. Dôvodom nebolo len slnečné počasie, ale najmä pestrý program plný vystúpení a atrakcií v rámci podujatia Deň európskej spolupráce 2018 – Namaľujme si budúcnosť spoločne.


Zorganizoval ho Bratislavský samosprávny kraj ako riadiaci orgán programu spolupráce INTERACT III. už po šiestykrát s cieľom zdôrazniť myšlienku cezhraničnej spolupráce.

„Zvolili sme toto miesto, pretože je symbolom. Kedysi tu boli hranice rozdeľujúce Európu na slobodnú a neslobodnú. Dnes je spojnicou spoločnej Európy a spája Slovensko a Rakúsko. O histórii treba hovoriť, pripomínať si ju a treba zdôrazňovať, že práve spolupráca je pre budúcnosť ďalších generácií veľmi dôležitá,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Počas popoludnia si na svoje prišli tak deti ako aj dospelí. Deti potešili predstavenia Bratislavského bábkového divadla, muzikál Ľadové kráľovstvo, tvorivé dielne: Maľujeme spoločnú budúcnosť Európy, ale aj jazda na koni, hra na malých hasičov a veľký ohlas mala Európa v rozprávkach, kde deti po splnení každej úlohy dostali pečiatku. Okrem obohatenia o zaujímavé informácie získali na konci rozprávkovej cesty všetky deti peknú odmenu. 

O skvelú atmosféru sa starali interpreti ako Swing Society Orchestra, Marián Greksa s kapelou Modus Memory, Polemic, či obľúbená speváčka a skladateľka Sima Martausová. Tej sa na jej veľké  prekvapenie na záver programu splnil aj jeden sen, keď ju v rámci simulovaného zásahu  odniesli z pódia na žltých nosidlách miestni záchranári, čo vyvolalo veľký ohlas aj u publika.

Počas soboty sa uskutočnil aj pokus o rekord v prechode najväčšieho počtu ľudí cez cyklomost Slobody. Počas dňa prešlo cyklomostom 3 591 ľudí. Minulý rok to počas druhej októbrovej soboty bolo len 1 664 a v roku 2016 si na prechádzku vybralo Cyklomost slobody 742 návštevníkov.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2018
Deň európskej spolupráce na cyklomoste Slobody
Muzikál Frozen, Sima Martausová, Polemic, jazda na koni, vzlety balónom, rekord na cyklomoste. To je len malý výber z programu, ktorý si pre vás na sobotu 13. októbra 2018 pripravil Bratislavský samosprávny kraj ako riadiaci orgán programu spolupráce INTERACT III.
viac
14.11.2018
Víkend zatvorených hraníc už v sobotu
Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s Ústavom pamäti národa už po tretí raz pripravili Víkend zatvorených hraníc ako sprievodné podujatia Festivalu Slobody.
viac
20.11.2019
Návštevnosť na Cyklomoste lámala 17. novembra rekordy
Cez Cyklomost slobody v Devínskej Novej Vsi prešlo počas nedele vyše 3 000 návštevníkov. Tí sa prišli pozrieť na symbolicky zatvorené hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
12.11.2022
Víkend zatvorených hraníc
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si už tento víkend pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Po siedmy raz sa symbolicky uzatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom. Víkend zatvorených hraníc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %