Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.08.2018 05:00

Cyklopodujatie vdýchne život starým bicyklom a pripomenie históriu mesta


Ilustračný výrez plagátu


V Sabinove sa 2. septembra na námestí v parku uskutoční dobová prehliadka, ktorá dá šancu všetkým starým bicyklom ukázať sa v celej ich kráse. Občianske združenie Creativeast. organizuje CYKLOPODUJATIE, na ktorom si návštevníci pripomenú staré časy a hneď niekoľko významných výročí.


To najstaršie, 120 ročné, sa viaže k roku 1898 a k vzniku najstaršieho organizovaného cyklistického klubu na Slovensku, ktorý vznikol práve v Sabinove. Organizátori nezabudli ani na oslavy 100. výročia vzniku Československej republiky a presvedčia vás o tom, že bicykle do Sabinova patrili aj v roku 1933, keď tu vznikol vojenský Cyklistický prápor 4.

Počas nedeľného popoludnia zažijete prostredníctvom oživenej histórie chronologický prehľad vývoja bicyklov sprevádzaný významnými udalosťami a osobnosťami konkrétnej doby, v ktorom budú účinkovať registrovaní účastníci. Budete si môcť pozrieť výstavu bicyklov z čias 1. Československej republiky, dozviete sa zaujímavé príbehy zo sabinovského korza, kde sa okrem iného nakrúcal aj slávny oscarový film Jána Kadára a Elmara Klosa Obchod na korze. Pre deti budú prichystané netradičné hry z čias 1. ČSR a na svoje si prídu aj novodobí cyklisti, ktorým organizátori predstavia novinky vo výrobe dnešných bicyklov.

Podujatia sa môžu zúčastniť všetci majitelia starých bicyklov, ktorí sa zaregistrujú na stránke www.creativeast.sk do 26. augusta 2018. Každý registrovaný návštevník získa malé občerstvenie a darček. Poslední účastníci sa môžu zaregistrovať ešte na mieste v deň podujatia od 13:00 do 14:00 hodiny na námestí v sabinovskom parku.

Kontakt na organizátorov: Róbert Vico, creativeast.sb@gmail.com, 0915 925 646

Autor: (ts-msu sabinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
V Bratislave plánujú umiestniť verejné chladničky
Umiestnenie chladničiek v hlavnom meste plánuje občianske združenie (OZ) Free Food, ktoré chce týmto spôsobom upozorniť a prispieť k zmierneniu problému plytvania potravinami.
viac
21.10.2016
Festival Babie leto
Občianske združenie SOSNA vo svojom Ekocentre v Družstevnej pri Hornáde od roku 2010 pravidelne organizuje 2-krát ročne festivaly, zamerané na prepojenie umenia, ekológie a filozofie s praktickými témami. Jesenný festival Babie leto 2016 sa uskutoční v sobotu 22. októbra.
viac
21.04.2018
Stretnutie k problematike náhradného nájomného bývania
V Primaciálnom paláci sa konala ďalšia členská schôdza občianskeho združenia Právo na bývanie zameraná na riešenie problematiky náhradného nájomného bývania.
viac
13.10.2018
Revitalizácia Námestia slobody pokračuje v plnom prúde
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes spolu so zástupcami OZ Dobré m(i)esto založenou HB Reavis kontroloval priebeh prác revitalizácie Námestia slobody. Aktuálne končí druhá etapa, v rámci ktorej na námestí pribudlo workoutové ihrisko, pobytové trávniky so závlahou a lokálne sa upravila dlažba.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %