Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.07.2016 05:00

Cyklostratégiu Trenčianskeho kraja možno pripomienkovať do 8. augusta


Ilustračná mapa.


Usmernenie budúceho rozvoja cyklodopravy a cykloturistiky na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v období rokov 2016 – 2030 je hlavnou úlohou dokumentu Stratégia využitia potenciálu Trenčianskeho samosprávneho kraja pre rozvoj cyklistickej infraštruktúry.


      "Nosnou myšlienkou celej cyklostratégie je skoordinovať budovanie a výstavbu cyklotrás spoločne s obcami a mestami v Trenčianskom kraji. Pripomienkovať dokument môžu zástupcovia samospráv do 8. augusta 2016," uviedol cyklokoordinátor TSK Radovan Hladký s tým, že svoje návrhy môže zasielať aj odborná a laická verejnosť na adresu cyklokoordinátora radovan.hladky@tsk.sk.       

Stostranový strategický dokument analyzuje súčasný stav, problémy a potreby kraja. Jeho úlohou je navrhnúť stratégiu a opatrenia, ktoré povedú k zlepšeniu situácie, posilneniu pozície cyklodopravy v dopravnom systéme kraja a rozvoju cykloturizmu v regióne. Stratégia zohľadňuje potreby celého regiónu, jeho oblastí, miest a obcí.       Základné cykloprojekty Trenčianskeho samosprávneho kraja sú Vážska cyklotrasa, ktorá ma dĺžku 100 km a tvorí kostru cyklistickej infraštruktúry v rámci kraja. Druhou kostrou je Hornonitrianska cyklomagistrála, ktorá je v štádiu vypracovania predprojektovej dokumentácie. "Pripravovaný je aj projekt cykloturistického charakteru s názvom Na bicykli po stopách histórie, ktorý spája kultúrno-historické miesta nielen Trenčianskeho kraja, ale aj Zlínskeho kraja," uviedol projektový manažér Vážskej cyklotrasy Rastislav Hauk.       

Cyklostratégia má byť čo najprínosnejšou pre všetky zúčastnené strany. Má slúžiť ľudom, vyhovovať ich potrebám a efektívne vyriešiť všetky obmedzenia a limity, ktoré bránia rozširovaniu cyklochodníkov. Prípravu dokumentu zabezpečila pracovná skupina zložená zo zástupcov Úradu TSK v spolupráci s tímom externých expertov. Cyklostratégia TSK je verejne dostupný dokument na webovom sídle TSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
29.01.2019
Z XIV. zasadnutia Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja
Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja po prvýkrát v tomto roku rokovalo v pondelok 28. januára 2019 pod vedením župana Jaroslava Bašku. V poradí XIV. zasadnutia sa zúčastnilo 35 poslancov. Schôdzu bolo už tradične možné sledovať prostredníctvom on-line prenosu na webovom sídle www.tsk.sk.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %