Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.03.2018 12:09

Cyklotrasa SacraVelo predstaví stovky sakrálnych pamiatok


Snímka: TSK


Finančné prostriedky vo výške 1,58 miliónov eur na výstavbu nových cyklotrás, značenie cyklosiete a na výstavbu cyklocentra v obci Báč využijú slovenskí partneri projektu SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja.


Projekt sa realizuje v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Schválený rozpočet je 2,75 milióna eur, z toho 85 percent tvorí príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.        

Projekt spája štyri regióny dvoch susediacich štátov, poukazuje na sakrálne a prírodné hodnoty podunajského územia a ponúka možnosť na ich pohodlné a bezpečné spoznávanie, ako aj možnosť ďalšej spolupráce medzi dvoma krajinami, podporuje kultúru, šport a udržateľný ekoturizmus, a tým aj zdravší životný štýl.       

 V uplynulých dňoch sa stretli zástupcovia všetkých zúčastnených strán – Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja, župy Győr-Moson-Sopron, župy Komárom-Esztergom, obcí Szil a Báč v maďarskom Győri. Informuje o tom web TTSK.       

Maďarskí partneri majú v projekte k dispozícii 1,17 milióna eur, ktoré využijú na značenie cyklosiete SacraVelo, na výstavbu odpočívadiel na území dvoch žúp a výstavbu cyklocentra v obci Szil. Partneri spoločnými silami vytvoria prvky (online a offline), ktoré  poskytnú informácie o sakrálnych pamiatkach a budú slúžiť pútnikom a turistom prichádzajúcich do regiónu, ale aj samotným obyvateľom dotknutých regiónov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2021
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu uchádzači získať až 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu ešte tento mesiac žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
10.06.2021
Multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti
Nové multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti. Skolaudované bolo už v lete minulého roka, počas pandemickej situácie však zostalo zatvorené.
viac
09.08.2021
Vo Fiľakove rozbiehajú projekt Spoločné kroky ku digitalizácii
Podniky z Novohradu a župy Nógrád rozbiehajú spoločnými krokmi svoje aktivity smerujúce ku digitalizácii v rámci Akčného plánu zamestnanosti programu Interreg SKHU (TAPE – BETWEEN R2 and M3).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %