Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.08.2018 02:50

Ďalší ročník trampskej zábavy vo Zvolene sa blíži


Pozvánka - výrez plagátu.


Pozývame vás na ďalší ročník Country záhrady, ktorý sa uskutoční 17. 8. v Mestskom parku Lanice. Začíname o 15.00 hod. Tento rok sa predstaví päť kapiel zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.


Pôjde o zaujímavý výber umelcov žánru country a folk, ale aj fúzií ako pop-tramp. Nebude chýbať sprievodný program a príjemná atmosféra Lanic.

Ako prvá sa o 15.00 hod. predstaví zvolenská kapela Prievan. Po nich nastúpi opäť slovenská úderka, skupina Country Limit Club, ktorá hrá už od roku 1992. Vznikla v Prievidzi a patrí medzi najvýraznejších predstaviteľov modernej country hudby na Slovensku. Koncertný program pozostávajúci z vlastnej tvorby je obohatený skladbami súčasnej americkej country scény, no i známymi country evergreenmi. Skupina prezentuje svoju hudobnú produkciu v slovenských a českých rádiách, STV (Dobré ráno a program Ranč-2004), TV NOVA (Country estráda I. Mládka - 2005), no i na väčšine slovenských festivalov, ale aj v Českej republike, v Rakúsku, v Nemecku a Poľsku. Na country báloch, firemných párty, či klubových produkciách rozširuje skupina svoj repertoár o najznámejšie české country hity.

Trojlístok slovenských kapiel uzavrie, všetkým známy, Pacipacifik. Kapelu Pacipacifik netreba zvolenskému publiku zvlášť predstavovať. Ide predsa o známych Zvolenčanov, ktorí hrajú vynikajúce country či folk. Kapela koncertuje doma aj v zahraničí a má za sebou viac ako 2 000 vystúpení na country akciách a prestížnych festivaloch. Výraznou inštrumentálnou osobnosťou v kapele je hráč na fúkacie harmoniky Daniel Axmann, ktorý získal niekoľko individuálnych ocenení na festivaloch. Práve on je aj dlhoročným organizátorom podujatia Country záhrada, ktorú zabezpečuje ako zamestnanec Zvolenského kultúrneho centra.

Pacipacifik určite predstaví na Country záhrade svoje najznámejšie hity, ktoré potešia všetkých zvolenských aj mimozvolenských fanúšikov. Z iného súdka bude spevák Willie Jones, ktorý so svojou gitarou a dynamickým spevom zabáva Európu už od roku 1983. Ako G.I. vystupoval v prvej kapele CRIPPLE CREEK a hral pre vojakov a v kluboch Nemecka. Mnohí si Willieho pamätajú z 90-tych rokov ako hlavného speváka a basgitaristu „JUST COUNTRY BAND“ či neskôr z kapely SHADY MIX. Od roku 2001 Willie pôsobí ako “SPIEVAJÚCI COWBOY Z PULLMAN CITY” a vystupuje s hviezdami ako Barry and Holly Tashian, trojnásobný víťaz Grammy Award, John Ely, Red Wine, Byron Berline, Helt Oncale, Daniel T. Coates či Ingo Sandhofen. V roku 2012 zakladá súčasnú kapelu THE WILLIE JONES BAND, s ktorou hrá na festivaloch v Nemecku, Španielsku, Rakúsku či v strednej Európe. Jeho show sú zábavné a nabité skúsenosťami z hrania počas dlhých rokov.

Vyvrcholením programu bude kapela Kamelot, ktorá pochádza z Brna. Existuje od roku 1982 a ich hudba je o gitarách, pesničkách a energii. Prvotná tvorba kapely zaradila Kamelot medzi „folk a country“. Autorom všetkých textov a skladateľom hudby je spevák a líder skupiny Roman Horký, ktorý je v súčasnosti jediný člen pôvodného Kamelotu. Vďaka tomu, že väčšina piesní vychádza z jeho osobného života a zážitkov, texty i hudba sa vyvíjajú rovnako ako jeho život. Kamelot sa nedá úplne presne zaradiť do nejakej žánrovej charakteristiky, majú svoj vlastný štýl a zvuk, ktorý sami označujú ako pop-tramp.

Súčasťou podujatia budú aj neodmysliteľné westernové show Túlavých vlkov, rôzne aktivity pre deti či celé rodiny, ohnisko, potulná čajovňa a mnohé iné. Už druhý rok je výnimočné najmä miesto konania: Mestský park Lanice, ktorý dotvára výnimočnú trampskú atmosféru podujatia. Na Country záhradu pozývame všetkých trampov, či milovníkov country a folku. Veríme, že počasie nám dopraje horúci letný večer. V opačnom prípade sa podujatie zruší, uskutoční sa len koncert kapely Kamelot o 21.00 v DK Podborová.

Autor: (ts-msu)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Vo Zvolene zrevitalizovali za niekoľko týždňov spustnutý park za plavárňou
Mesto Zvolen dokončilo v týchto dňoch revitalizáciu parku za zvolenskou plavárňou. Tento priestor dlhé roky pustol, stal sa "útulkom" pre bezdomovcov a obyvatelia mesta sa tam báli aj počas dňa vkročiť.
viac
01.08.2020
Štúrov park bude priehľadnejší a čistejší, pribudne aj nová aleja stromov
Po rekonštrukcii bude okolie parku v centre Zvolena vzhľadovo zjednotené so zvyškom námestia, dobudujú aj cyklistický chodník od Kostola sv. Alžbety k obchodnému centru Europa.
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
30.08.2023
Parky opäť napadol lykožrút, mesto tak vyrúbe ďalšie stromy
Stromy vo zvolenských parkoch aj naďalej ničí lykožrút, ďalší výrub stromov je preto podľa mesta nevyhnutný. Informoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška. V parkoch na Zlatom potoku a pri železničnej stanici ich však samospráva spílila v marci tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %