Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.04.2019 04:20

Ďalšia Výzva z Fondu malých projektov


Interreg Slovenská republika - Maďarsko - Budujeme partnerstvá


Podmienkou získania podpory je partnerstvo so žiadateľom z Maďarska. To znamená, že aktivity podporené z projektu musia byť realizované na oboch stranách Dunaja.


Fond malých projektov je nástroj na podporu cezhraničnej spolupráce na juhu Slovenska, kde si žiadatelia môžu prerozdeliť vyše 4  a pol milióna eur. V pilotnej výzve bolo podporených spolu 14 projektov, medzi ktorými bolo napríklad spoločné vzdelávanie školákov, výstavba multifunkčných ihrísk, podpora vodnej turistiky či partnerské dní obcí.

„Fond malých projektov je tu na pomoc obciam či občianskym združeniam, ktoré rozvíjajú región na juhu Slovenska. Musia však byť v partnerstve aj s maďarským partnerom a rovnocenne sa na projekte musia obaja podieľať. Pre budúcich žiadateľov sme pripravili aj informačné dni, na ktorých sa dozvedeli viac nielen o výzve, ale oboznámili sa aj s formulárom žiadosti a mohli sa opýtať na všetko, čo ich k tejto téme zaujímalo. Novinkou je fórum na vyhľadávanie partnerov, počas ktorého sa budú môcť žiadatelia zo Slovenska zoznámiť so žiadateľmi z Maďarska a môžu uzatvoriť partnerstvá,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba. Ďalšie informačné dni sa uskutočnili aj v Komárne, Tatabányi, Dunajskej Strede a Budapešti.

Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok z Fondu malých projektov SKHU/WETA/1901 vyhlásilo Európske zoskupenie územnej spolupráce Rába – Dunaj - Váh. Žiadatelia môžu predkladať projekty v dvoch prioritných osiach: Príroda a kultúra (978 153,54 eura) a Podpora cezhraničnej spolupráce orgánov verejnej správy a osôb žijúcich v pohraničnej oblasti (3 696 740,47 eura). Povinné spolufinancovanie žiadateľov je 15 %.

Výzva je otvorená od  1. 4. 2019 a Bratislavský kraj je jedným z troch slovenských krajov, ktoré sa do tejto výzvy môžu zapojiť. Žiadatelia majú na prihlásenie čas do konca júna.

V prípade záujmu o ďalšie informácie možno absolvovať aj osobnú konzultáciu k projektovému zámeru s Info bodom Bratislava: Mgr. Veronika Gálová, veronika.galova@region-bsk.sk, tel.: +421 2 4826 4259.

Ďalšie Informačné dni a uskutočnili aj v Komárne, Tatabányi, Dunajskej Strede a Budapešti.

Podujatie je realizované ako aktivita v rámci projektu „Fond malých projektov pre západnú programovú oblasť“. Tento projekt podporuje Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko, ktorý je financovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2017
Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur
Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.
viac
06.04.2019
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu samosprávy či školy získať 50-tis eur.
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu žiadať o finančný príspevok pre malé projekty v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko 2014 - 2020. Výzvu na predkladanie žiadostí vyhlásilo Európske zoskupenie územnej spolupráce Via Carpatia.
viac
19.11.2020
Šaľa pripravuje realizáciu projektu Bicyklujme sa spoločne bezpečne
Mesto Šaľa plánuje zrealizovať projekt s názvom Bicyklujme sa spoločne bezpečne. Na jeho realizácii pracuje samospráva s partnerským maďarským mestom Oroszlány v rámci výzvy Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
23.05.2022
Samosprávy či školy môžu získať na projekty spolupráce s Maďarskom do 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %