Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.09.2017 01:38

Darujte svoj nepotrebný bicykel a pomôžte druhým


Snímka zdroj: (rmž).


Mesto Žilina sa zapojilo do charitatívneho projektu s názvom KOLO PRO AFRIKU. Tento projekt bol spustený za účelom pomoci africkým krajinám pri dosahovaní základného cieľa, a to je dostupné vzdelanie pre každého.


Projekt realizuje spoločnosť Kola pro Afriku, ktorá bola založená v roku 2012 v Ostrave. Jej poslaním je umožniť deťom v Afrike cestu za vzdelaním. Kola pro Afriku sa točí na princípoch darcovstva, dobrovoľníctva, spolupráce a vlastnej iniciatívy ľudí v ČR a v SR. Cestu africkým deťom za vzdelaním umožňujú bicykle, ktoré darujú ľudia v ČR a v SR. Vďaka bicyklom sa deti dostanú do 3-10 km vzdialenej školy včas, bezpečne a nie unavené.

Spoločnosť zabezpečuje zvoz, triedenie, opravu a prevoz bicyklov do Afriky a ich doručenie do škôl a deťom. Cestu bicyklov v Afrike ďalej monitoruje a riadi systém, ktorý okolo tohto procesu vzniká. Spoločnosť sa ďalej snaží udržať ich dobrý stav a efektívne fungovanie projektu v obdarovaných školách. Darované bicykle podporia rozvoj celkovej gramotnosti detí, následne lepšiu možnosť ich pracovného uplatnenia, a tak zvýšenie ich občianskeho statusu.

Mesto Žilina ako jediné partnerské mesto na Slovensku prosí všetkých občanov Žiliny, ale i Slovenska o podporu tohto projektu darovaním svojho nepotrebného, či už funkčného alebo nepojazdného bicykla, ktorý môže prispieť k zlepšeniu vzdelávacích podmienok deti v Afrike.

Svoj bicykel môžete odovzdať na Mestskom úrade v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina po telefonickom dohovore na jedno z nižšie uvedených čísel. Koordinátorom tohto projektu za mesto Žilina je Mgr. Ľuboš Slebodník, koordinátor mobility.

 

Telefonické kontakty:

MsÚ Tel.: +421 417 063 114,

Ľuboš Slebodník:

+421 908 918 972

lubos.slebodník@zilina.sk)

Ján Papán:

+421 948 044 499

 

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2017
Nadácia Kia Motors Slovakia obdarovala aj žilinských školákov
Mikulášska nádielka od Nadácie Kia Motors Slovakia v tomto roku potešila najmä škôlkarov a žiakov základných škôl, ktorí sa budú môcť vďaka získaným pomôckam efektívne vzdelávať a rozvíjať svoje technické i kreatívne myslenie.
viac
22.04.2018
Bicykle zo zbierky Žilinčanov sa už vydali na cestu do Gambie
Mesto Žilina sa vlani ako prvé partnerské mesto na Slovensku zapojilo do charitatívneho projektu českých susedov s názvom Kolo pro Afriku.
viac
22.03.2019
Žilina vyhlásila grantové výzvy. Po novom už o ne možno požiadať elektronicky
Žilinská radnica vyhlásila výzvy na predkladanie žiadostí o granty, v rámci ktorých rozdelí 173 tisíc eur. Mesto podporí aktivity z oblasti kultúry, športu, sociálnej a zdravotnej oblasti, vzdelávania, životného prostredia a inštitucionálnej podpory. Ďalších 400 tisíc eur pôjde na športové dotácie.
viac
01.07.2020
Žiaci budú môcť v auguste navštevovať letné školy
Žiakom základných a stredných škôl sa začali v stredu letné prázdniny. Počas júla a augusta si budú môcť oddýchnuť od školských povinností. V auguste môžu navštevovať letné školy, na ktoré Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyčlenilo v tomto roku 500 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %