Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.06.2018 10:06

Deň krivých zrkadiel


Ilustračný výrez plagátu


Druhú júnovú nedeľu sa v Sade Janka Kráľa priamo za nákupným centrom uskutoční podujatie s názvom Deň krivých zrkadiel. Ide o podujatie, ktoré má dlhoročnú tradíciu a zúčastňujú sa ho organizácie pracujúce s ľuďmi so zdravotným postihnutím. Podujatie je určené pre širokú verejnosť.


“Bratislavská župa podporuje začleňovanie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti ako aj podujatia, ktoré vťahujú ľudí s postihnutím do bežného života. Zároveň takáto inklúzia pootvára dvere do ich sveta, môžeme spoznať ich talent, schopnosti, názory. Pracujeme na tom, aby služby, ktoré župa poskytuje, reflektovali potreby klientov, aby mohli žiť kvalitnejší život,” povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Podujatie organizuje Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike, s ktorými Bratislavský samosprávny kraj aktuálne spolupracuje aj na národnom projekte Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík. Deň krivých zrkadiel sa koná v nedeľu 10. júna 2018 od 14:00 do 17:30 hodine. Na návštevníkov čaká zaujímavý program. Od 14:00 do 15:00 hodiny je pripravený koncert slovenskej rockovej skupiny z Malaciek AC+. Vstup na koncert je voľný. Od 15:00 do 17:00 hodiny môžete zažiť Piknik tvorivosti a zábavy, teda atmosféru trhu a ochutnať z piknikového koša tanec, netradičné športy, hry plné pohody a zábavy.  Poslednú polhodinku programu Dňa krivých zrkadiel, ktorý je venovaný ľuďom s mentálnym postihnutím, uzatvorí  bubnová show v podaní jedinečného bubeníckeho orchestra Campana Batucada. V parku budú zároveň rozmiestnené stánky, kde budú svoju činnosť a výrobky prezentovať ľudia so zdravotným postihnutím z domovom sociálnych služieb.

Deň krivých zrkadiel 2018 sa v priebehu  10. až 12. júna uskutoční aj v Dolnom Kubíne, Komárne, Košiciach, Malackách, Nitre, Partizánskom a Poprade.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2018
SOŠ technická v Košiciach bude mať aj žiakov s mentálnym postihnutím
Stredná odborná škola (SOŠ) technická v Košiciach ako prvá stredná škola na Slovensku prijme žiakov s ľahkým stupňom mentálneho postihnutia.
viac
10.06.2019
Trojica podujatí prilákala tisíce návštevníkov
Deň detí, Malacká šošovica a Malacký piknik ovládli 1. jún v Malackách. Pestrý program a letné počasie prilákalo do Zámockého parku tisíce návštevníkov z mesta i okolia. Spojenie troch skvelých podujatí, ktoré je výsledkom spolupráce viacerých mestských organizácií, sa ukázalo ako výborný nápad.
viac
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
13.10.2020
Minister vnútra podporil 11. ročník Dňa bielej palice
Minister vnútra SR, Roman Mikulec osobne podporil 11. ročník Dňa bielej palice. Napriek obmedzeniam, v súvislosti s pandémiou COVID19, si aj tento rok pripomenieme dôležitú tému, akou je bezpečnosť ľudí so zrakovým postihnutím v cestnej premávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %