Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.04.2019 09:25

Deň Zeme pripomenie cyklistická jazda a viaceré komunitné podujatia


Ilustračná snímka (tasr)


Spoločná cyklistická jazda mestom otvorí v Nitre 27. apríla sériu podujatí ku Dňu Zeme. Cyklisti sa zídu o 15. hodine na Svätoplukovom námestí, odkiaľ sa vydajú na 15-kilometrovú jazdu cez niekoľko mestských častí.


Cieľom bude Hidepark pri rieke Nitra, kde sa dobrovoľníci môžu zapojiť do viacerých brigád. Ako informovali organizátori z Critical Mass Nitra a HidePumpa, práce budú prebiehať v komunitnej záhrade aj v ďalších častiach Hideparku.       

Účastníci sa budú môcť zoznámiť aj s komunitnou cyklodielňou, kde si môžu svojpomocne opraviť a zreparovať svoje bicykle. Súčasťou programu bude aj budovanie špeciálnej drevenej dráhy určenej pre skúsených i najmenších cyklistov.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.04.2018
Deň zeme pripomenie Veľká jarná cyklojazda
Veľká jarná cyklojazda otvorí v nedeľu 22. apríla v Nitre sériu podujatí, ktoré sa budú konať pri príležitosti Dňa zeme. Cyklisti sa popoludní stretnú na Svätoplukovom námestí, aby sa centrom mesta presunuli k cyklotrase pri rieke Nitra.
viac
20.05.2019
Májová jazda Critical Mass ukončí kampaň Do práce na bicykli
Cyklisti v Nitre sa aj v máji stretnú na masovej večernej jazde mestom. Združenie Critical Mass Nitra zvolalo rovnomenné stretnutie na 31. mája o 18.30 h na Svätoplukovom námestí.
viac
14.08.2020
Cyklojazdu z Dubnice nad Váhom do Otrokovíc presunuli na september
Športové podujatie, počas ktorého poputujú obyvatelia Dubnice nad Váhom do moravského partnerského mesta Otrokovice, si svoje miesto v kalendári napokon nájde aj v tomto roku. Pandémia narušila pôvodné plány zrealizovať cyklojazdu v tradičnom júnovom termíne, na bicykle preto nasadnú 26. septembra.
viac
27.04.2022
Dobrovoľníci vyzbierali v prírode v Pieninách tri tony odpadu
Približne tri tony odpadu vyzbierali dobrovoľníci v rámci akcie Čisté hory a potoky v Pieninách pri príležitosti Dňa Zeme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %