Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.07.2016 04:24

Deti sa môžu v Slovenskom raji a na Spiši vydať po Šťastíkových stopách


Tomášovský výhľad v Slovenskom raji.


Pre rodiny s deťmi pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj & Spiš letnú prázdninovú súťaž s názvom Šťastíkova cesta za poznaním a dobrodružstvom.


Cieľom súťaže je podľa výkonnej riaditeľky OOCR Ivany Országovej podporiť letnú turistickú sezónu a domáci cestovný ruch. "Prostredníctvom súťaže, ktorá v rámci plnenia rôznych úloh deti prevedie po zaujímavých miestach nášho regiónu, chceme motivovať rodiny s deťmi k tomu, aby tento rok strávili príjemnú a zábavnú dovolenku práve u nás. Ústredným motívom je maskot OOCR Slovenský raj & Spiš Šťastík, ktorého chceme touto formou dostať do povedomia širokej verejnosti," vysvetlila výkonná riaditeľka.

Šťastík mapuje a stráži všetko pod zemou regiónu, pozná banícke cestičky a býva v Dobšinskej ľadovej jaskyni. Napriek tomu, že sa volá Šťastík, nie je podľa Országovej šťastný. Ako doplnila, vďaka ceste za poznaním a dobrodružstvom sa stretne s malou lesnou vílou Šťastenkou, ktorá nosí na krku zavesený kľúč. Ním otvára brány Slovenského raja. "Stretnutie Šťastíka so Šťastenkou symbolizuje nedávne spojenie OOCR Slovenský raj & Spiš," informovala Országová.       

Úlohou  súťažiacich je absolvovať sedem súťažných stanovíšť. Musia vystúpiť na najvyššiu slovenskú kostolnú vežu v Spišskej Novej Vsi, odfotografovať sa na Tomášovskom výhľade v Slovenskom raji, odhaliť záhadu v kaštieli v Markušovciach či splniť úlohy na farme na Samelovej lúke. Na každom stanovišti čaká deti zaujímavá výzva. "Ak sa im podarí zadanie splniť, získajú pečiatku. Na postup do záverečného žrebovania potrebujú všetkých sedem pečiatok. V prípade, že im bude jedna chýbať, vymaľovaním obrázka Šťastíka na súťažnom letáku získavajú žolíka ako náhradu," vysvetlila výkonná riaditeľka. Po splnení úloh môžu vyplnený súťažný leták odovzdať na ktoromkoľvek súťažnom stanovišti alebo ho poslať poštou na adresu OOCR Slovenský raj & Spiš najneskôr do 5. septembra.    

Súťaž potrvá do 31. augusta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
21.11.2016
V jeseni láka turistov na severnom Spiši Cesta minerálnych prameňov
Počas leta navštívili región severného Spiša a Pienin najmä návštevníci zo Slovenska. Prekvapením tohtoročnej sezóny bol narastajúci počet turistov z Izraela či severských krajín.
viac
28.12.2017
Regionálna karta prinesie návštevníkom Slovenského raja výhody
Každý, kto sa ubytuje v niektorom z partnerských ubytovacích zariadení v regióne Slovenského raja aspoň na dve noci, získa od 1. januára 2018 zdarma regionálnu turistickú kartu Slovenský raj & Spiš.
viac
01.04.2020
Horehronci pripravili pre zdravotníkov prekvapenie v podobe relaxu
Odvetvie cestovného ruchu zažíva v týchto dňoch tiež veľmi ťažké časy. Napriek situácii sa podnikatelia a OOCR na Horehroní spojili, aby sa odvďačili zdravotníkom, ktorí sú momentálne v nasadení 24 hodín denne a po upokojení situácie im dopriali zaslúžený relax na Horehroní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %