Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.12.2016 10:20

Detská železnica prvýkrát vypraví vlak aj na Silvestra


Pozvánka.


Mini Silvester s ohňostrojom, zvieratkami a korčuľovaním zažijú návštevníci Košickej detskej historickej železnice.


V posledný deň roka, v sobotu 31. decembra totiž mladí železničiari vypravia svoj prvý Silvestrovský expres v histórii. Na Alpinke bude deti a ich rodičov čakať pestrý program, ktorý na pravé poludnie vyvrcholí oslavou blížiaceho sa Nového roka.

Silvestrovský vlak detskej železnice vyrazí o 11:20 zo stanice Čermeľ, späť z Alpinky bude vypravený o 13:00. V reštaurácii Alpinka a v priľahlom areáli bude pre deti pripravený workshop, na ktorom si každé dieťa samo môže vyrobiť vlastné papierové prasiatko. Presne na poludnie po odpočítavaní vypukne vítanie blížiaceho sa nového roku s ohňostrojom, nasledovať bude malá diskotéka pre deti. Silvestrovská jazda je definitívnou bodkou za tohtoročnou sezónou.

„Na záver roka sme sa snažili pripraviť pestrý program, ktorého súčasťou bude samozrejme aj jazda vláčikom zimným Čermeľským údolím. Na túto netradičnú, veríme že aj zasneženú jazdu sa naozaj tešíme a veríme, že aj takto, na záver roka, pobavíme dobre zababušených Košičanov,“ povedal predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský.

V duchu hesla: „ZDRAVÝ VZDUCH, LES I VODA, TO VŠETKO NÁM PRÍRODA DODÁ“, vytiahne Košičanov do prírody aj Fond zdravia mesta Košice, n. f. , ktorý podujatie podporil. Aj preto budú deti v tento deň na železničke cestovať iba za jedno euro a program bude bezplatný. Na jazdu sa netreba vopred objednávať, kapacita železničky je dostatočná.

Tohtoročná sezóna bola pre detskú železnicu v mnohom prelomová. Historická úzkorozchodka si pripomenula 60. výročie dokončenia trate, v Čermeľskom údolí začala jazdiť parná lokomotíva Krutwig, zrealizovaná bola stavba rušňového depa a začala sa výstavba novej staničnej budovy v nástupnej stanici Čermeľ. Významná bola aj rekonštrukcia viacerých úsekov trate. Železničkou sa v tomto roku previezlo 42 000 cestujúcich.

„Je ťažké vymenovať všetko, čo sa nám v tomto roku podarilo, veľa práce nás však ešte stále čaká. Poďakovanie patrí všetkým našim dobrovoľníkom a mladým železničiarom, partnerom, sponzorom a Mestu Košice, ktoré najvýznamnejšou mierou prispieva na chod železničky. Tohtoročná sezóna bola vôbec najdlhšia v novodobej histórii železničky, trvala od 23. apríla do 31. decembra, spolu presne 253 dní. Teraz už pracujeme na prípravách na novú sezónu, v ktorej opäť prinesieme ďalšie novinky,“ uzavrel Lehotský.

Kontakt: Zuzana Lehotská, PR manažér OZ Detská železnica Košice; +421 905 496 426 / kezeleznica@gmail.com; www.detskazeleznica.sk

 

 

Autor: (Zuzana LEHOTSKÁ, OZ Detská železnica Košice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Detská železnica oslávi 60. výročie dokončenia trate
Deň plný pary, atraktívneho programu či prevádzky štyroch rušňov zažijú návštevníci vo štvrtok 1. septembra na historickej úzkorozchodnej železnici v Čermeľskom údolí.
viac
30.11.2016
Detskú železnicu navštívi túto sobotu sv. Mikuláš
Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami.
viac
28.12.2017
Detský Silvester na železnici aj v tomto roku
Detský Silvester na trati bude aj v tomto roku, no o deň skôr! Navyše výnimočne nie v Čermeľskom údolí, ale na „veľkej“ železnici s odchodom z Hlavnej stanice už túto sobotu o 9:30 hod.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %