Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
11.02.2019 06:10

Detskí speváci sa môžu prihlásiť do súťaže Hviezdička


Ilustračná snímka. (Zdroj: sutazhviezdicka.sk)


Žiaci vo veku od šiestich do 12 rokov sa môžu prihlásiť do 28. ročníka speváckej súťaže Hviezdička, jednej z najstarších detských speváckych súťaži v speve modernej piesne na Slovensku.


Ako TASR informoval Vlado Železňák z Umeleckej spoločnosti Gong, ktorá podujatie organizuje, ide o možnosť verejne prezentovať svoj talent so všetkými technickými vymoženosťami 21. storočia.       

"Súťaž môže byť organizovaná formou školských, okresných a regionálnych kôl alebo len nomináciou spevákov do avizovaných výberov v jednotlivých krajoch. Konkrétnu formu si škola dohodne s hlavným organizátorom. Prihlásiť sa môžu žiaci aj samostatne ako individuálni súťažiaci, zaslaním audio či video nahrávky", povedal s tým, že tak môžu urobiť prostredníctvom webovej stránky www.sutazhviezdicka.sk.       

Vyvrcholením súťaže bude slovenské finále, vybraní speváci v ňom budú spievať naživo v sprievode hudobnej skupiny. Hlavnými hodnotiacimi kritériami poroty budú intonačná, rytmická a výrazová stránka.       

V uplynulých mesiacoch organizátori absolvovali aj medzinárodné balkánske turné, ktoré zahŕňalo napríklad návštevu gréckeho ostrova Kréta, albánskej Tirany či okolitých štátov. "Prezentovali sme nové pripravované detské projekty a aktuálne informácie o 28. ročníku Hviezdičky. Na stretnutiach sa diskutovalo aj o nových možnostiach vystúpenia a propagácie pre slovenské detské talenty v zahraničí," dodal Železňák.       

Uzávierka prvého kola registrácie detských spevákov je 10. marca. Celoslovenské finále bude v júni.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Moja dedina, ako ju vidím ja... - 2016
Spolok pre obnovu dediny vyhlasuje 2. ročník súťaže v kreslení a maľovaní detí, ktoré žijú v krásnych dedinkách na Slovensku s ústrednou témou: „Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2016
viac
22.05.2016
Na deň detí z Košíc do Rožňavy historickým vlakom
Aktivisti z košického Klubu historických koľajových vozidiel pozývajú rodičov a deti pri príležitosti Medzinárodného dňa detí na jazdu historickým vlakom z Košíc do Rožňavy.
viac
20.08.2016
Prázdniny bez nudy
V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
10.03.2017
„Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2017
Spolok pre obnovu dediny vyhlasuje výtvarnú súťaž pre deti, ktoré žijú v krásnych dedinkách na Slovensku s ústrednou témou: „Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %