Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.02.2019 06:10

Detskí speváci sa môžu prihlásiť do súťaže Hviezdička


Ilustračná snímka. (Zdroj: sutazhviezdicka.sk)


Žiaci vo veku od šiestich do 12 rokov sa môžu prihlásiť do 28. ročníka speváckej súťaže Hviezdička, jednej z najstarších detských speváckych súťaži v speve modernej piesne na Slovensku.


Ako TASR informoval Vlado Železňák z Umeleckej spoločnosti Gong, ktorá podujatie organizuje, ide o možnosť verejne prezentovať svoj talent so všetkými technickými vymoženosťami 21. storočia.       

"Súťaž môže byť organizovaná formou školských, okresných a regionálnych kôl alebo len nomináciou spevákov do avizovaných výberov v jednotlivých krajoch. Konkrétnu formu si škola dohodne s hlavným organizátorom. Prihlásiť sa môžu žiaci aj samostatne ako individuálni súťažiaci, zaslaním audio či video nahrávky", povedal s tým, že tak môžu urobiť prostredníctvom webovej stránky www.sutazhviezdicka.sk.       

Vyvrcholením súťaže bude slovenské finále, vybraní speváci v ňom budú spievať naživo v sprievode hudobnej skupiny. Hlavnými hodnotiacimi kritériami poroty budú intonačná, rytmická a výrazová stránka.       

V uplynulých mesiacoch organizátori absolvovali aj medzinárodné balkánske turné, ktoré zahŕňalo napríklad návštevu gréckeho ostrova Kréta, albánskej Tirany či okolitých štátov. "Prezentovali sme nové pripravované detské projekty a aktuálne informácie o 28. ročníku Hviezdičky. Na stretnutiach sa diskutovalo aj o nových možnostiach vystúpenia a propagácie pre slovenské detské talenty v zahraničí," dodal Železňák.       

Uzávierka prvého kola registrácie detských spevákov je 10. marca. Celoslovenské finále bude v júni.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2017
Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana
Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.
viac
07.02.2019
Vysoké Tatry budú počas najbližšieho víkendu patriť Snežným psom
Jubilejný desiaty ročník rodinného podujatia sa uskutoční 9. a 10. februára priamo pod Lomnickým štítom.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
15.06.2022
Mesto Košice vyhodnotilo súťaž návrhov na nové mestské centrum
Víťazom urbanistickej súťaže na nové mestské centrum v Košiciach sa stala projekčná kancelária gogolák + grasse z Prahy. Informovalo o tom vedenie mesta na utorkovej tlačovej konferencii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %