Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.11.2016 11:29

Detskú železnicu navštívi túto sobotu sv. Mikuláš


Zo stanice Čermeľ vypraví vlaky čert.


Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami.


Tradičné zimné podujatie odštartuje priamo v stanici Čermeľ. Oba vlaky, ktoré odchádzajú o 9:30 a o 12:00, vypraví netradičný výpravca – čert. Vláčiky odvezú deti a ich rodičov na Alpinku, kde pokračuje program plný prekvapení priamo v areáli tamojšej reštaurácie.

„Sv. Mikuláš, anjeli a čert odprevadia návštevníkov na špeciálnych elektrických vozidlách zo staničky priamo do areálu Alpinky, kde si deti pozrú kreslené rozprávky, naučia sa zaujímavé tance, z papiera si vyrobia vlastných Mikulášov a vyvrcholením dňa bude samozrejme privolanie Mikuláša, ktorý im prinesie drobné darčeky,“ uviedla Zuzana Lehotská z občianskeho združenia Detská železnica Košice.

V areáli Alpinky budú prichystané aj koníky na vozenie detí, pred reštauráciou budú kuchári na griloch pripravovať gurmánske špeciality. Program obohatí predstavenie nových ekologických elektrických vozidiel, vôbec prvých svojho druhu na Slovensku. „Káry“ pre štyri osoby budú jednou z atrakcií, ktoré na Alpinke v novej sezóne ponúknu.

Rodičia, ktorí by chceli pre deti zabezpečiť bohatšie mikulášske balíčky, môžu si ich elektronicky za cenu 6 € objednať vopred, najneskôr však do stredy 30. novembra do 17. hodiny. „Objednanie balíčka je zároveň rezerváciou miesta vo vlaku. Všetky informácie o Mikulášskych jazdách a rezervácii balíčkov poskytneme na adrese kezeleznica@gmail.com,“ vysvetľuje Zuzana Lehotská.

Cestovné počas mimoriadnych Mikulášskych jázd zostáva rovnaké, ako po iné roky: deti 3 €, dospelí 5 € a rodina 15 €. V cene je zarátaná aj spiatočná jazda.

„Program je vyhradený iba pre tých, ktorí prídu na Alpinku vláčikom a preukážu sa platným cestovným lístkom,“ upozorňuje Zuzana Lehotská a dodáva, že aj keď sú Mikulášske vlaky zvyčajne poslednými jazdami v roku, v decembri sa možno nadšenci detskej železnice stretnú ešte raz – na Silvestra. O tom, či sa podujatie uskutoční, rozhodnú technické aj poveternostné podmienky. Cestujúci sa o jeho konaní dozvedia niekoľko dní vopred z internetovej stránky www.detskazeleznica.sk alebo zo sociálnych sietí a médií.

 

 

Autor: (Igor HOLÉCZY, OZ Detská železnica Košice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Detská železnica oslávi 60. výročie dokončenia trate
Deň plný pary, atraktívneho programu či prevádzky štyroch rušňov zažijú návštevníci vo štvrtok 1. septembra na historickej úzkorozchodnej železnici v Čermeľskom údolí.
viac
29.12.2016
Detská železnica prvýkrát vypraví vlak aj na Silvestra
Mini Silvester s ohňostrojom, zvieratkami a korčuľovaním zažijú návštevníci Košickej detskej historickej železnice.
viac
26.11.2017
Medzi Košicami a Prešovom bude premávať mikulášsky vlak
Už v sobotu 2. decembra na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku je možné si po prvýkrát rezervovať už aj online.
viac
22.06.2021
Detská železnica vypraví vlak za medzevským drakom
Nadšenci železničnej nostalgie z občianskeho združenia Detská železnica Košice vďaka dlhoročnej spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom v Medzeve sa v sobotu 26. júna vydajú na ďalší poznávací výlet z Košíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %