Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.06.2017 11:54

„Digitálnu“ Banskú Bystricu ocenil aj Microsoft


Ilustračná snímka.


Na ceste k označeniu smart musia slovenské mestá urobiť ešte veľa práce, no sú aj také, ktoré už majú veľkú časť úloh splnenú.


Dobrým príkladom je Banská Bystrica, ktorá sa rozhodla ísť cestou cloudu - zbavila sa kompletne svojej zastaranej infraštruktúry a začala si prenajímať IT ako službu. To umožnilo magistrátu nielen s výrazne nižšími nákladmi obmeniť IT infraštruktúru, ale aj ponúknuť obyvateľom viaceré digitálne služby. Cieľom projektu je postupné rozširovanie funkcií zameraných na lepšiu a rýchlejšiu komunikáciu s obyvateľmi a na uľahčenie práce zamestnancov.

Mesto projekt realizuje v spolupráci so spoločnosťou SOFTIP. Tá svoje bohaté skúsenosti s riešeniami Microsoft potvrdila aj pri odštartovaní premeny Banskej Bystrice z „papierovej organizácie“ na moderné mesto. Riešenie digitálnej transformácie Banskej Bystrice spoločnosti SOFTIP vynieslo v poradí už desiate víťazstvo v prestížnej súťaži Microsoft Awards, v ktorej spoločnosť Microsoft oceňuje najlepšie a najinovatívnejšie IT projekty svojich partnerov na úrovni jednotlivých krajín. Hodnotiacim kritériom pri výbere jednotlivých riešení je predovšetkým rozsah projektu a prínos pre zákazníka.

Ocenenie za prvé miesto v kategórii „Rozvoj moderného mesta“ si v Prahe 1. júna prevzali prednosta Mestského úradu v Banskej Bystrici Martin Adamec a technický riaditeľ spoločnosti SOFTIP Ján Schwarz. „Som obzvlášť hrdý na to, že prvým slovenským mestom, ktoré sme kompletne presunuli do cloudu, je práve Banská Bystrica. Mesto, kde pred 26 rokmi začala písať svoju históriu aj naša spoločnosť,“ povedal J. Schwarz. „Víťazstvo v Microsoft Awards 2017 je tak pre nás veľmi špeciálne. Nielen kvôli tomu, že sa týka nášho rodiska, ale aj preto, že na konci vidíme modernú, štíhlu a efektívne fungujúcu samosprávu, ktorá poskytuje obyvateľom tie najlepšie digitálne služby.“

Obecné noviny č. 23-24/2017

Banská Bystrica sa na základe vyhodnotenia dostupných alternatív rozhodla, že najlepším možným riešením bude úplný prechod na cloudovú platformu Microsoft Azure a Office 365. Tie prinášajú vysokú flexibilitu, bezpečnosť a stabilitu potrebnú na bezproblémové fungovanie interných aj externých procesov mesta.

Ďalšie informácie na www.softip.sk.

Autor: softip


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
15.02.2017
Samosprávy investujú do škôlok
Vďaka schváleným žiadostiam o nenávratné finančné prostriedky (NFP), pôjde do rekonštrukcie troch škôlok v Banskej Bystrici historicky najvyšší objem financií. O dotáciu sa uchádza aj ďalšie krajské mesto.
viac
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %