Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
04.11.2016 02:20

Dni bieloruských umelcov na Liptove


Snímka zdroj: (rl).


Liptov od 8. do 11. novembra 2016 navštívia umelci z Bieloruska. V KÚPEĽOCH LÚČKY budú ľudoví umelci vystavovať umelecké a remeselné diela a zoznámia nás so svojou kultúrou. Vstup na podujatie v Kúpeľnom hoteli Choč je bezplatný.


Práce umelcov z Bieloruska spojené s ich prezentáciou si môžu návštevníci Liptova aj kúpeľní hostia pozrieť v KÚPEĽOCH LÚČKY už v utorok 8. 11. 2016. Výstava potrvá do štvrtku 10. 11. 2016, vždy v čase od 10. do 17. hodiny.

Nadšenci ľudovej tvorby určite ocenia možnosť zakúpiť si vystavené umelecké diela a doplniť svoju zbierku o dielo tradičného bieloruského umenia. „Naše kúpele sú medzi bieloruskými klientmi veľmi obľúbené, spolupráca je na veľmi dobrej úrovni, svedčí o tom aj fakt, že sami Bielorusi napísali knihu o slovenských kúpeľoch s názvom „Živá voda Slovenska“. Bielorusi sú veľmi otvorený a priateľský národ, ktorý prejavuje úprimný záujem o Slovensko. K nám chodia bieloruskí klienti pravidelne počas celého roku. Prioritou je samozrejme liečba a prevencia rôznych ochorení. V  lete ich lákajú najmä prírodné krásy, hrady a zámky a v zime je to skvelá lyžovačka na liptovských kopcoch spojená s kúpaním v našich termálnych bazénoch s liečivou minerálnou vodou,“ prezradila riaditeľka KÚPEĽOV LÚČKY Anastázia Mičková.

Jediné liečivé liptovské kúpele často realizujú rôzne prezentačné akcie. Podujatie s Bielorusmi však realizujú po prvýkrát. „Podobné aktivity môžu priniesť viac návštevníkov z Bieloruska na Liptov, a spestriť program všetkým klientom, ktorí si vybrali pre svoj kúpeľný pobyt Liptov. Vo všeobecnosti majú Slováci o Bielorusoch veľmi málo informácií, čo je možno škoda, lebo sme si veľmi blízki a je tu reálny potenciál pre lepšiu spoluprácu, rozvoj pracovných a priateľských vzťahov,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Okrem „živej vody“, ktorá bude k dispozícii zahraničným hosťom počas celého ich pobytu, KÚPELE LÚČKY pre umelcov pripravili aj Slovenský večer, ktorý sa uskutoční v stredu 9. 11. 2016 s tradičnou slovenskou kuchyňou a programom. Návšteva z Bieloruska si tak bude môcť vychutnať napríklad tradičnú važeckú pochúťku, alebo si pripiť nefalšovanou slovenskou borovičkou. Priateľské stretnutie Slovákov a Bielorusov bude zamerané predovšetkým na vzájomné predstavenie oboch kultúr, vyzdvihnutie tradičných hodnôt oboch národov a ich súčasný spoločenský význam.

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
18.01.2017
Aj v tomto roku bude v Slovenskej národnej galérii bezplatný vstup
V tomto roku Slovenská národná galéria (SNG) pokračuje vo výstavnej a inej činnosti napriek obmedzeným podmienkam z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie.
viac
20.02.2020
V Krajskom múzeu v Prešove objavíte svet insitného umenia
Rákociho palác sa najnovšie premení na Svet kovačického insitného umenia. Rovnomenná výstava prezentuje diela dvoch generácií umelcov, najmä zo srbskej Kovačice a Padiny, hlavných centier tohto novodobého umeleckého smeru.
viac
04.09.2020
V múzeu predstavujú umenie a umelcov Liptova v 19. storočí
Umenie a umelcov spojených s regiónom Liptova v 19. storočí predstavuje nová výstava, ktorú tento týždeň otvorili v Liptovskom múzeu v Ružomberku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %