Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.05.2019 11:50

Dni mesta Zvolen odštartujú spevom, hudbou a tancom letnú kultúrnu sezónu


Nápis Zvolen znova súčasťou leta - ilustračná snímka


Na zvolenskom námestí to bude koncom mája opäť poriadne žiť. Prípravy na Dni mesta Zvolen sú v plnom prúde. Vystúpia aj Noc a deň, Le Payaco či Elán Revival.


Čerešničkou na torte bude v rámci slávností mesta koncert známych skupín Le Payaco a Noc a deň. Predstaví sa aj mestská policajná rocková kapela Police Team a návštevníci si budú môcť zaspievať obľúbené hity skupiny Elán s hudobnou skupinou Elán Revival.

„Dni mesta Zvolen sú tento rok oslavou už 776. výročia obnovenia mestských práv a my sa tešíme, že ich všetci spoločne oslávime na našom krásnom námestí,“ vyjadrila sa primátorka Zvolena Lenka Balkovičová. Tradíciu slávností mesto zachováva už od roku 2013.

 V piatok, 24. mája sa program ponesie v duchu Dňa prevencie. Otvorí ho sprievod účinkujúcich, ktorí budú pochodovať centrom mesta a následne sa so svojimi tanečnými a hudobnými vystúpeniami predstavia deti z umeleckých a základných škôl. Chýbať nebudú ani športovci s ukážkami karate i fitness, mažoretky Zuzany Niščákovej či Škola bojových umení BUDOKAN. „Tento rok sa návštevníci môžu tešiť aj na Deň otvorených dverí mestskej polície. Okrem iného sa zoznámia s ukážkou policajnej práce či s prezentáciou výstroja a výzbroje,“ hovorí riaditeľka Zvolenského kultúrneho centra Juliana Kochlicová Ištóková. Prehliadku zakončí vystúpenie hudobnej kapely Police Team.

 Mesto počas piatkového večera ovládne rytmus najväčších hitov 60. a 70. rokov v podaní skupiny Pohoda ZV, ktorú neskôr vystrieda hudba kapely Noc a deň. Na záver fanúšikov známej slovenskej hudby poteší aj vystúpenie kapely Elán Revival.

Jarmok, hudba, tanec a omnoho viac

 Aj druhý deň čaká Zvolenčanov a návštevníkov mesta bohatý kultúrny program. „Okrem Zvolenského speváckeho zboru a Detského folklórneho súboru Huncútik vystúpia aj Kris Druga & Martin Rehák či študenti konzervatória Pink Harmony. Zatancuje, zahrá a zaspieva ľudový súbor Zornička a podvečerný program otvorí hudobná skupina Bosé nohy,“ doplnila Juliana Kochlicová Ištóková. Večernú atmosféru rozprúdia obľúbené piesne v podaní kapely Police Team a celý program vyvrcholí vystúpením obľúbenej slovenskej skupiny Le Payaco. To však nie je ani zďaleka všetko.

Nápis Zvolen znova súčasťou leta

Po veľkom úspechu sa aj tento rok na námestí objaví veľký nápis Zvolen. „Na umeleckom stvárnení jednotlivých písmen sa budú podieľať miestni umelci a umelecké školy, ktoré sme oslovili: CVČ Domino, ZUŠ Nádvorná, Stredná súkromná umelecká škola vo Zvolene, Základná umelecká škola PinkHarmony, zoskupenie umelcov Zvolenská sedmička, Gymnázium Ľ. Štúra a street art umelec Jozef Spodniak známy pod pseudonymom Panika71. ZUŠ Nádvorná a gymnázium si takto pripomenú aj svojich sto rokov, ktoré tento rok oslavujú,“ vysvetľuje Kochlicová Ištóková. Nápis bude zdobiť námestie mesta až do konca letnej kultúrnej sezóny.

Autor: (ts-MsÚ Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
13.07.2016
Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.
viac
30.05.2019
Zvolenský Deň detí plný smiechu a zábavy
Nedeľné dopoludnie bude vo Zvolene patriť deťom. Na tradičných oslavách MDD si užijú korčuľovanie, športovanie, tvorivé dielničky ale aj rozprávkový výstup na Pustý hrad.
viac
24.08.2022
Sprievodné podujatia začínajú program Dní mesta Trebišov
Dni mesta Trebišov otvorili v pondelok sprievodné podujatia, ktoré prebiehajú v jednotlivých častiach mesta celý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %