Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.06.2019 10:35

Do Dňa rodiny na Orave sa zapojila aj Žilinská župa


Ilustračný výrez plagátu


Po úspešnom prvom ročníku Dňa rodiny v Budatínskom parku sa Žilinská župa rozhodla tento rok podieľať na dvoch rodinných dňoch už aj v spolupráci s mestami a organizáciami.


Po Žiline prichádza Dolný Kubín, kde vypukne veľká rodinná oslava už v nedeľu 16.júna.

Tretia júnová nedeľa bude opäť patriť rodinám a deťom. V meste Dolný Kubín je pre návštevníkov pripravená bohatá ponuka zábavných súťaží pre celú rodinu, k dispozícii bude populárny fotokútik a chýbať nebude ani sokoliarske predstavenie. ,,Podujatie Deň rodiny už neodmysliteľne roky patrí k Dolnému Kubínu. Je to priestor, kde môže celá rodina tráviť zmysluplne svoj voľný čas. Zabavia sa tam deti, ich rodičia, ale aj starí rodičia. Som veľmi rád, že sa nám v tomto roku podarilo spojiť sily a podieľame sa na jeho príprave s dlhoročnými organizátormi podujatia aj so Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK),“ povedal Ján Prílepok, primátor mesta Dolný Kubín a poslanec ŽSK.

K mestu sa tento rok pridala aj Žilinská župa, ktorá je partnerom podujatia. ,,Vlani sme pripravili Deň rodiny v Budatínskom parku v Žiline, ktorý prilákal viac ako štyritisíc návštevníkov. Mali sme pozitívnu spätnú väzbu, preto sme sa rozhodli v tomto trende pokračovať. Ponuku na spoluprácu sme dali aj mestu Dolný Kubín. Našim záujmom je upriamiť pozornosť na rodinu, ktorá je dôležitá a nenahraditeľná. Chceme ju podporiť nielen vtedy, keď sa cíti dobre a v kondícií, ale aj keď sa ocitne v núdzi. Preto sme krátko po nástupe do úradu založili nadáciu aj centrum na podporu rodiny a popri tom pokračujeme v našich pro-rodinných aktivitách, napríklad v zdravotníctve, ale aj v kultúrnej oblasti,“ uviedla žilinská županka Erika Jurinová.

Tréning krotiteľov, ako znie názov veľkej rodinnej oslavy, začne o 15. hodine na námestí v Dolnom Kubíne pred Mestským kultúrnym strediskom. Veľkolepé podujatie pri príležitosti Dňa rodiny bude v meste už po siedmykrát. ,,Týmto podujatím sa snažíme posilniť rodinu z vnútra prostredníctvom spoločne stráveného času všetkých jej členov. Chceme napomôcť zjednotiť tých, ktorých uponáhľanosťou doby často separujeme. Opäť chceme naučiť rodiny, aby sa spolu hrali, smiali, rozprávali i počúvali a to skrz zábavné a náučné súťažné disciplíny krotenia samých seba,“ povedala Petra Jurčáková, organizátorka podujatia.

Na detských návštevníkov bude čakať šesť súťažných stanovíšť a na každom budú štyri disciplíny. Odmenou za splnenie niekoľkých aktivít bude odznak krotiteľa. V téme divokých šeliem ostávajú aj sprievodné aktivity. Tí najmenší sa môžu tešiť na zvieracích maskotov na námestí a môžu dať namaľovať vybrané zvieratko na tvár.

Tohtoročná téma „Tréning krotiteľov" vychádza z príbehu pútnika, ktorý pozýva ľudí naučiť sa ovládať 6 zvierat:  a to skrotením  leva (teda srdce), chytením dvoch zajacov (naše nohy), vyumývaním  slona (naše uši), dávaním pozor na hada (náš jazyk), strážením sovy ( našich oči) ako i  zadržaním straky (naše ruky).

Výzvou dňa je stať sa človekom: s milujúcim srdcom, o šikovnými nohami, pozornými ušami, bezpečným jazykom, bystrými očami a štedrými rukami. 

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2017
Projekt Z náručia poznania upútal najmladších
„Veď toto je lepšie ako tablet“. Táto veta dolnokubínskeho škôlkara bola azda najlepšou pochvalou za všetko úsilie, ktoré sprevádzalo prípravu a realizáciu projektu Z náručia poznania.
viac
25.05.2020
Výstava Inšpirovaní domovom
Inšpirovaní domovom – to je názov výstavy výtvarných diel a fotografií účastníkov medzinárodného plenéra, ktorý sa konal od 24. do 28. júla 2019 na Gäceli v Oravskej Porube.
viac
08.06.2021
Po ceste medzi Dolným Kubínom a obcou Bziny včera prešli prví motoristi
Prístupová cesta do obce Bziny v smere z Dolného Kubína v pondelok (7. 6.) opätovne začala slúžiť doprave v regióne dolnej Oravy. Po uzávere, ktorá obmedzila využívanie cesty na takmer 3 mesiace, boli sprejazdnené oba jazdné pruhy.
viac
15.06.2021
Žilinský kraj nesúhlasí s navrhovaným reformným plánom nemocníc
Minulý týždeň na verejnosť prenikli správy o pripravovanej reforme nemocníc z dielne Ministerstva zdravotníctva SR. Jej výsledkom by malo byť aj preradenie župných nemocníc v Dolnom Kubíne a Liptovskom Mikuláši na komunitnú úroveň, čo by v praxi prinieslo zatvorenie viacerých oddelení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %