Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.11.2018 12:16

Do rekonštrukcie Draškovičovho kaštieľa v Čachticiach investuje TSK 97-tis.-eur


Draškovičov kaštieľ v Čachticiach, Snímka zdroj: cachtickyhrad.eu


V Draškovičovom kaštieli v Čachticiach v okrese Nové Mesto nad Váhom začali s rekonštrukciou strechy. Potrvá do decembra a Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja do rekonštrukcie investuje 97-tis. eur.


      Ako informovalo oddelenie marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea, dôvodom rekonštrukcie bol havarijný stav strechy, cez ktorú v poslednom období do objektu zatekalo. Ohrozené boli aj výstavné priestory kaštieľa. Vymenia latovanie strechy, strešnú krytinu, žľaby a zvody. Súčasťou rekonštrukcie je oplechovanie komínov a ich kompletná oprava nad strešnou konštrukciou.       

Renesančný kaštieľ v Čachticiach postavil v roku 1668 chorvátsky bán Mikuláš Draškovič. Začiatkom 18. storočia ho získali Forgáčovci, ktorí k nemu pristavili ďalšie dve krídla. V súčasnosti je v kaštieli expozícia Trenčianskeho múzea, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Dominuje jej osoba Alžbety Bátoriovej.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2016
V Šimonovanoch otvorili jeden z najstarších kaštieľov na Slovensku
Vodný hrad v Partizánskom, jeden z najstarších kaštieľov na Slovensku svojho druhu, slávnostne otvorili a sprístupnili verejnosti.
viac
18.05.2021
Západné krídlo kaštieľa vo Svätom Antone čaká rekonštrukcia strechy
Západné krídlo kaštieľa, ktorý je sídlom Múzea vo Svätom Antone, čaká rekonštrukcia šindľovej strechy.
viac
23.11.2023
Rekonštrukciu Draškovičovho kaštieľa v Čachticiach ukončia v apríli 2024
Turisticko-informačné, kultúrno-kreatívne centrum a nové expozície, ale i možnosť usporiadať oslavy či svadby ponúkne zrekonštruovaný Draškovičov kaštieľ v obci Čachtice. Rekonštrukciu za 2,4 milióna eur by mali ukončiť na budúci rok.
viac
02.03.2024
Rekonštrukciu Draškovičovho kaštieľa ukončia v apríli
Rekonštrukciu Draškovičovho kaštieľa v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom by mali ukončiť v prvej polovici apríli. Počas piatkového kontrolného dňa to povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %