Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.04.2017 01:32

Do súťaže Zelený objektív sa zapojilo 300 chlapcov a dievčat


Ilustračná snímka: (soskalna.sk).


Už 16. ročník výstavy s názvom Zelený objektív sa uskutoční v najbližších dňoch v Lesníckom a drevárskom múzeu (LDM) vo Zvolene. Tak ako každý rok aj teraz je súčasťou aktivít zameraných na Apríl – mesiac lesov.


Ako uviedol pracovník múzea Marek Vanga, výstava prezentuje najlepšie fotografie z rovnomennej súťaže, ktorú v spolupráci so Združením lesníčiek a Združením zamestnávateľov lesného hospodárstva na Slovensku organizuje LDM od roku 2001. "Súťaž je určená mladým fotografom – žiakom základných škôl a študentom stredných škôl a kladie si za cieľ podchytiť talenty a dať im priestor na verejnú prezentáciu. Témou súťaže je les," priblížil.      

Do aktuálneho ročníka sa zapojilo 300 súťažiacich, z ktorých bolo 147 žiakov základných škôl a 153 študentov stredných škôl. Aj v počte fotografií mierne prevážili študenti stredných škôl, ktorí ich poslali 446, kým žiaci základných škôl súťažili so 434 fotografiami. Celkovo v 16. ročníku Zeleného objektívu bolo 880 súťažných fotografií.       

Spomedzi všetkých účastníkov sa hodnotiaca komisia rozhodla oceniť deväť súťažiacich – okrem šiestich štandardných cien a dvoch uznaní bola opäť udelená aj Cena Združenia zamestnávateľov lesného hospodárstva na Slovensku.      

Výsledky súťaže budú verejne vyhlásené na slávnostnom otvorení výstavy 6. apríla o 13:30 hod. v priestoroch LDM na Námestí SNP. Výstava potrvá do 1. mája a návštevníkom bude prístupná každý pracovný deň od 8. do 17. hodiny.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Lesníci zo Slovenska a Ukrajiny sa budú venovať zážitkovému sprevádzaniu
Na vzdelávacom programe Lesný sprievodca sa v Poprade a vo Vysokých Tatrách zúčastní oddnes do piatka 7. októbra 20 lesníkov zo Slovenska a Ukrajiny.
viac
18.04.2017
Cyklisti na pľac – začíname!
Je jar – najvyšší čas vybehnúť do prírody a na bicykle. Alebo využiť bicykle na dopravu do práce? Všetko potrebné sa dozviete 22. apríla na Deň Zeme, kedy mesto otvára cyklosezónu 2017.
viac
30.11.2017
Zvolen je „Enviromesto“ vďaka projektu adaptácie na zmeny klímy
V prvom ročníku súťaže Enviromesto 2017 sa ušla cena aj Zvolenu. Súťaž organizovalo Ministerstvo životného prostredia spolu s jej národným koordinátorom - Slovenskou agentúrou životného prostredia.
viac
26.11.2019
Zvolen: Výstava na zámku predstavuje víťazný mobiliár pre Pohronskú hradnú cestu
Turisticky príťažlivé miesta na Pohronskej hradnej ceste budú mať jednotný mobiliár. Jeho výsledná podoba vznikla vďaka architektonicko-krajinárskej súťaži, do ktorej sa zapojili kreatívci, dizajnéri a architekti s inšpiratívnymi návrhmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %