Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.03.2019 10:20

Do Trebišova opäť prichádza festival Ekotopfilm – Envirofilm


Ilustračný výrez plagátu


Festival prostredníctvom atraktívnych filmov vzdeláva náučno-populárnou formou širokospektrálnu cieľovú skupinu od najmenších žiakov, študentov až po viacgeneračné rodiny a širokú verejnosť. Prostredníctvom filmov prináša každoročne na Slovensko to najlepšie z celého sveta.


Pre návštevníkov festivalu je utorok 26. marca 2019 pripravený pestrý program dokumentárnych filmov, ktoré ich prenesú prostredníctvom filmového plátna do divokej prírody, ale aj priamo do centra nelegálneho obchodu.

Doobedie bude patriť Junior festivalu pre vopred prihlásené základné a stredné školy. V Trebišove bude deťom predstavený zážitkový program „Dajme hlavy dokopy“, ktorý je výsledkom spolupráce organizátorov Ekotopfilmu s organizáciou zodpovednosti výrobcov NATUR-PACK. Pripravené budú envirovzdelávacie aktivity spolu s avizovanou filmovou projekciou - Junior festival.

Pokračovať sa bude večerným programom pre širokú verejnosť. Filmový program od 16:00 do 21:30 poskytne pohľad nielen na problémy, ktoré sužujú životné prostredie, ale aj ich riešenia a úspešné príbehy záchrany. Objavte tajomstvá každodenného života kamčatských medveďov, vydajte sa na cyklovýlet po Nórsku, odhaľte čierny trh so slonovinou alebo nájdite alternatívy jednorazových plastov. Program začne aj skončí prírodopisnými filmami vhodnými aj pre rodiny s deťmi.

Podvečer o 18.00 h je plánovaná diskusia s názvom “Kus cesty za nami – nové výzvy pred nami”, tento rok na tému komunálnych odpadov v meste Trebišov so špičkovými odborníkmi a takisto aj so zamestnancami mesta. Dozviete sa napr. to, ako je možné v meste znižovať množstvo komunálnych odpadov, ako predchádzať ich vzniku a ako správne ich triediť.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvárať priestor k otvorenej diskusii o otázkach trvalo udržateľného rozvoja.  V rámci celoročnej TOUR prinesie Ekotopfilm do Trebišova výber najlepších filmov aktuálneho ročníka festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. 

Vstup je voľný.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
19.02.2019
Festival Ekotopfilm ponúkne filmy, diskusiu aj program pre deti
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm zavíta v utorok 26. februára do žiarskeho kina Hron. Vstup na festival je voľný.
viac
31.05.2019
Envirovýchovné aktivity Festivalu Zeme podporilo konečne aj slniečko
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) zorganizovala dnes spolu s partnerskými organizáciami Festival Zeme ako sprievodné podujatie medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2019.
viac
27.09.2021
Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne dokumentárne filmy aj diskusiu
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne v stredu 29. septembra v kine Hviezda v Trnave dokumentárne filmy i diskusiu s vedením mesta a odborníkmi o zmenách klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %